Вічна цінність Гусовських. Як один принцип допоміг остерії Пантагрюель дожити до 30 і стати культом — інтерв'ю NV з братами-власниками

13 липня, 17:53
NV Преміум
ВИНО І ЛЮДИ: Остерія Пантагрюель від Сергія (ліворуч) та Євгена Гусовських славиться якісною італійською кухнею та власним льохом на 3000 пляшок (Фото: Олександр Медведєв / NV)

ВИНО І ЛЮДИ: Остерія Пантагрюель від Сергія (ліворуч) та Євгена Гусовських славиться якісною італійською кухнею та власним льохом на 3000 пляшок (Фото: Олександр Медведєв / NV)

Сергій та Євген Гусовські, співвласники мережі Ресторани Гусовських, розповіли NV про антитези інстаграмним трендам і шаблонам, мініатюрні секрети простої пасти, вишуканість гіркоти, перше власне пиво та те, чого ніколи не буде в їхніх закладах.

За три десятиліття остерія Пантагрюель від братів-рестораторів Сергія та Євгена Гусовських пройшла шлях від одного з перших закладів італійської кухні в Києві до культового ресторану, що став свідком знакових подій сучасної історії України й успішно працює донині.

Реклама

Починаючи з 1995-го у стінах закладу панує автентична Італія: тут готують традиційні антипасті й класичні страви Апеннінського півострова — карпачо, ризото й різноманітні пасти, до яких гостям пропонують келих вина з власного льоху на 3000 пляшок.

Пантагрюель став первістком мережі Ресторани Гусовських, до якої нині також входять столична піцерія Napulé, ресторан грузинської кухні Шоті й кафе Фонтан.

До 2022 року брати Гусовські на рівних керували своєю ресторанною мережею. Але з початком повномасштабного російського вторгнення старший — Сергій — мобілізувався до лав ЗСУ і зрідка буває в Києві. Відтоді за розвиток і управління закладів в умовах великої війни відповідає молодший — Євген.

NV зустрівся з обома братами в їхній остерії під час приїзду Сергія Гусовського до Києва й розпитав підприємців про те, у чому полягає секрет 30-річного успіху Пантагрюеля, яких метаморфоз за цей час зазнав заклад та його кухня і що обов’язково має бути в хорошому ресторані.

Показати ще новини