Аксакали галузі. NV називає успішні ресторани Києва, Львова та Одеси, які працюють понад 20 років, і вивчає їхні меню
СОЛІДНИЙ ВІК: У грудні 2025-го остерії Пантагрюель, де готують класичні страви італійської кухні, виповнюється 30 років (Фото: DR)
NV обрав заклади столиці та інших міст країни, що працюють більше двох десятиліть і залишаються популярними.
КИЇВ
Пантагрюель
Адреса: вул. Миколи Лисенка, 1
Час роботи: пн-пт 11:00‑22:00, сб-нд 12:00‑22:00
Кухня: італійська
Середній чек: 1300 грн
Остерія Пантагрюель — заклад із 30‑річною історією, який свого часу став первістком у мережі ресторанів Сергія та Євгена Гусовських, а нині вважається культовим закладом, де пропонують якісну італійську кухню в Києві.
Тутешнє меню складається з найпопулярніших італійських страв і закусок. А саме вітелло тоннато (429 грн), кількох видів карпачо — від класичного (489 грн) до гранд карпачо з тунця, лосося й сибаса (569 грн) і тартару з яловичини, який тут готують з підсмаженими грибами, трюфельним айолі та грінками з чіабати (549 грн).
Також у меню —