Пекінська качка, шашлик і байцзю. NV представляє нові ресторани, що відкрилися в Києві, Львові та Одесі, і вивчає їхні меню
СХІДНА ГОСТИННІСТЬ: У Китайському Привіті на Подолі готують понад 70 страв із Піднебесної і пропонують півтора десятка сортів чаю (Фото: Олександр Медведєв / NV)
NV обрав нові заклади, які віднедавна працюють у столиці та інших містах країни.
КИЇВ
Китайський Привіт на Подолі
Адреса: вул. Фролівська, 1 / 6
Час роботи: 12:00‑22:30
Кухня: китайська
Середній чек: 750 грн
Свій перший Китайський Привіт відомий ресторатор і фудблогер Михайло Кацурін відкрив у Києві на вулиці Івана Франка девʼять років тому. Майже одразу первісток став популярним серед поціновувачів азійської кухні. Відтак з легкої руки Кацуріна у столиці зʼявилася ще низка Привітів: вʼєтнамський, тайський та японський.
Успішний ресторатор вирішив не зупинятися на досягнутому й запустив ще один Китайський Привіт, цього разу на Подолі. Заклад відкрився у приміщенні з мінус першим поверхом, де до війни працював ресторан української кухні Гарбузик, і тепер тут гостей зустрічає чотириметрова скульптура кота Манекі-Неко, що за східними віруваннями приносить удачу та процвітання, а зі стіни зали з монументального портрету усміхається шеф-кухар закладу Сян.
У меню подільського Китайського Привіту майже 75 страв кухні Піднебесної, серед яких