Баклажани по-корейськи: рецепт запашної гострої закуски, яка маринується за кілька годин

5 липня 2024, 01:43

Баклажани по-корейськи — одна з головних страв літнього столу, яка ще в процесі приготування зводить з розуму своїм ароматом.

Приготуйте нову закуску — баклажани по-корейськи. Страва підкорює простотою та швидкістю виконання і, звичайно ж, неймовірним неповторним смаком. В міру гостра, пікантна та запашна, вона підходить як на звичайний, так і на святковий стіл.

Реклама

Як приготувати баклажани по-корейськи

Інгредієнти

Баклажани — 400−600 г

Морква -1 шт.

Перець болгарський -1 шт.

Цибуля — 1 шт.

Часник — 3 зубчики

Коріандр — 1 ч. л.

Кінза або інша зелень — пучок

Соєвий соус — 2 ст. л.

Оцет яблуневий — 1 ст. л.

Цукор — 1 ч. л.

Сіль, перець — за смаком

Приготування

Помийте баклажани, відріжте зайві частини та поділіть кожен на десять однакових ломтиків.

Додайте дрібку солі та підсмажте на розігрітій з олією на середньому вогні пательні.

Почистіть моркву та натріть на тертці по-корейські.

Наріжте тонкою соломкою перець.

У зручній глибокій ємності поєднайте підсмажені баклажани, моркву, перець.

Наріжте та підсмажте до прозорості цибулю з додаванням спецій та покладіть у ємність.

Туди ж покладіть подрібнений часник.

Подрібніть зелень і також додайте у ємність з овочами.

Додайте оцет, соєвий соус, цукор, ретельно перемішайте, накрийте харчовою плівкою та поставте у холодильник маринуватися на дві години.

Смачного!

Показати ще новини