Баклажани по-корейськи: рецепт запашної гострої закуски, яка маринується за кілька годин
Баклажани по-корейськи — одна з головних страв літнього столу, яка ще в процесі приготування зводить з розуму своїм ароматом.
Приготуйте нову закуску — баклажани по-корейськи. Страва підкорює простотою та швидкістю виконання і, звичайно ж, неймовірним неповторним смаком. В міру гостра, пікантна та запашна, вона підходить як на звичайний, так і на святковий стіл.
Як приготувати баклажани по-корейськи
Інгредієнти
Баклажани — 400−600 г
Морква -1 шт.
Перець болгарський -1 шт.
Цибуля — 1 шт.
Часник — 3 зубчики
Коріандр — 1 ч. л.
Кінза або інша зелень — пучок
Соєвий соус — 2 ст. л.
Оцет яблуневий — 1 ст. л.
Цукор — 1 ч. л.
Сіль, перець — за смаком
Приготування
Помийте баклажани, відріжте зайві частини та поділіть кожен на десять однакових ломтиків.
Додайте дрібку солі та підсмажте на розігрітій з олією на середньому вогні пательні.
Почистіть моркву та натріть на тертці по-корейські.
Наріжте тонкою соломкою перець.
У зручній глибокій ємності поєднайте підсмажені баклажани, моркву, перець.
Наріжте та підсмажте до прозорості цибулю з додаванням спецій та покладіть у ємність.
Туди ж покладіть подрібнений часник.
Подрібніть зелень і також додайте у ємність з овочами.
Додайте оцет, соєвий соус, цукор, ретельно перемішайте, накрийте харчовою плівкою та поставте у холодильник маринуватися на дві години.
Смачного!