Кабачки по-корейськи. Рецепт неймовірно смачної пікантної закуски на зиму
Міцні молоденькі кабачки вже просяться у зимову консервацію.
Для того щоб приготувати кабачки по-корейськи необхідні овочі сезону та пікантний маринад. Завдяки йому, взимку, коли ви відкриєте банку, по кухні розповсюдиться неповторний аромат пряної корейської страви, гострий смак якої підійде майже до всіх гарнірів.
Як приготувати кабачки по-корейськи
Інгредієнти
Кабачки — 2,5 кг
Цибуля — 0,5 кг.
Морква — 0,5 кг
Перець солодкий (середнього розміру) — 5 шт.
Часник — 200 г
Зелень — за смаком
Для маринаду
Олія рослинна — 1 скл.
Цукор — 1 скл.
Оцет 9% - 150 мл
Сіль — 2 ст. л.
Приправа для моркви по-корейськи — 2 уп.
Приготування
Помийте кабачки, почистіть моркву та натріть на тертці для корейської моркви або наріжте соломкою, слайсами, тонкими кружальцями — як вам зручніше.
Почистіть цибулю, звільніть перець від насіння та наріжте, як вам більше подобається.
Дрібно поріжте часник або пропустіть його через прес.
Поріжте зелень.
Перемішайте всі інгредієнти у зручній глибокій ємності.
Приготуйте маринад.
Для цього у окремій ємності змішайте олію, цукор, оцет, сіль, приправу.
Залийте овочеву суміш маринадом та залиште на 3−4 години.
За цей час простерилізуйте банки.
Розкладіть закуску в банки, закатайте та дайте охолонути. Перегортати банки не потрібно.
Смачного!