Хрусткі та пружні. Як приготувати малосольні огірки на мінеральній воді
Малосольні огірки — символ літа й приготувати їх можна кількома способами, у тому числі на мінеральній воді.
Для приготування малосольних огірків знадобляться лише п’ять простих інгредієнтів і зовсім невелика кількість часу. Вони готуються без плити та інших допоміжних засобів і вже через добу радують своїм неймовірним смаком і приємним хрускотом.
Як приготувати малосольні огірки на мінералці
Інгредієнти
Огірки — 1 кг
Мінеральна вода (сильно газована) — 1 л
Часник — 5 зубчиків
Кріп — за смаком
Сіль — 2 ст. л.
Приготування
Ретельно помийте огірки, відберіть цілі та неушкоджені та відріжте кінчики.
Почистіть п’ять зубчиків часнику. Щоб вони краще віддавали сік, розріжте кожен навпіл.
Помийте кріп та поділіть кожну гілку на кілька частин.
Підготуйте зручну ємність у яку буде зручно складати огірки.
Покладіть шар кропу та часнику, а зверху огірки і перекладайте так до верху. За бажанням можете додати листя смородини, вишні, хрону.
У окремій ємності розчиніть сіль у невеликій кількості мінеральної води.
Залийте розчинену сіль у ємність з огірками та додайте решту мінералки.
Накрийте зверху кришкою та поставте на добу в холодильник.
Смачного!