Консервація на закуску або в салат. Як приготувати баклажани на зиму з часником

11 липня 2024, 10:55

Пікантні консервовані баклажани смакують самі по собі та як смачна складова багатьох салатів.

Заготуйте на зиму консервовані баклажани з часником і, коли відкриєте баночку, відчуйте смак літа. Завдяки вдалому рецепту, баклажани поєднуються майже з усіма гарнірами, багатьма салатами та смачні просто з грінками або свіжим хлібом.

Реклама

Як приготувати баклажани на зиму з часником

Інгредієнти

Баклажани (середні) — 2−3 шт.

Часник — 1 головка

Оцет (9%) — 1 ст. л.

Цукор — 2 ст. л.

Сіль — 2 ст. л.

Олія — ½ скл.

Кріп — за смаком

Вода — 1 л

Приготування

Помийте баклажани, почистіть шкірку та поріжте кружальцями.

Покладіть у зручну широку ємність, залийте холодною водою та залиште на годину, щоб позбавитися гуркоти.

Після цього злийте воду з баклажанів та підсмажте їх на пательні.

Зваріть маринад. Для цього поєднайте у каструлі воду, оцет, сіль, цукор, доведіть до кипіння та вимкніть через кілька хвилин.

Дрібно поріжте кроп та часник (можна пропустити через прес).

Візьміть зручну широку каструлю та складіть у неї шарами баклажани, часник, кріп.

Залийте маринадом і залиште на 3 години, а потім поставте на добу в холодильник.

Розкладіть готові баклажани в сухі чисті банки, залийте маринадом і простерилізуйте банки. Літрові не менше 20 хвилин, півлітрові - 15, дволітрові - 30 хвилин. Закатайте банки та поставте у прохолодне місце.

Смачного!

Показати ще новини