Вдала заготівля. Швидкий рецепт консервованого салату з кабачків на зиму
Якщо сезон кабачків не проходить для вас дарма і безліч страв з ними вже перепробувані, зробіть заготівлю на зиму.
Вдала заготівля на зиму гарантує смачні обіди та вечері. Приготуйте консервований салат з кабачків, моркви, помідорів і перцю й отримайте гарантовано смачну закуску, яка підійде до будь-яких гарнірів.
Як приготувати консервований салат на зиму з кабачків, моркви, помідорів, перцю
Інгредієнти
Кабачки — 2 кг
Помідори — 2 кг
Перець болгарський — 0,5 кг
Перець гострий — за смаком
Морква — 1−2 шт.
Часник — 3 головки
Цибуля — 3 шт.
Оцет (9%) — 100 мл
Цукор — 100 г
Сіль — 2 ст. л.
Свіжа зелень — за смаком
Приготування
Заздалегідь простерилізуйте банки.
Помийте та почистіть всі овочі. Кабачки цукіні можна залишити зі шкіркою.
Поріжте кабачки кубиками.
Зніміть шкірку з помідорів, поріжте їх на кілька частин і поставте варитися до м’якого стану.
За цей час натріть на дрібній тертці моркву.
Пропустіть через м’ясорубку або подрібніть блендером гострий перець і часник.
Покладіть у киплячу воду з помідорами моркву та часник з перцем, проваріть 5 хвилин і додайте кабачки.
Додайте заздалегідь нарізані перці, сіль, цукор, ретельно перемішайте та проваріть 25−30 хвилин.
За п’ять хвилин до приготування, додайте оцет та подрібнену зелень.
Розлийте гарячу овочеву суміш по банках, закрутіть і перегорніть догори дном.
Після того, як банки охолонуть, перегорніть їх та поставте для зберігання у прохолодне темне місце.
Смачного!