Вдала заготівля. Швидкий рецепт консервованого салату з кабачків на зиму

5 липня 2024, 14:18

Якщо сезон кабачків не проходить для вас дарма і безліч страв з ними вже перепробувані, зробіть заготівлю на зиму.

Вдала заготівля на зиму гарантує смачні обіди та вечері. Приготуйте консервований салат з кабачків, моркви, помідорів і перцю й отримайте гарантовано смачну закуску, яка підійде до будь-яких гарнірів.

Реклама

Як приготувати консервований салат на зиму з кабачків, моркви, помідорів, перцю

Інгредієнти

Кабачки — 2 кг

Помідори — 2 кг

Перець болгарський — 0,5 кг

Перець гострий — за смаком

Морква — 1−2 шт.

Часник — 3 головки

Цибуля — 3 шт.

Оцет (9%) — 100 мл

Цукор — 100 г

Сіль — 2 ст. л.

Свіжа зелень — за смаком

Приготування

Заздалегідь простерилізуйте банки.

Помийте та почистіть всі овочі. Кабачки цукіні можна залишити зі шкіркою.

Поріжте кабачки кубиками.

Зніміть шкірку з помідорів, поріжте їх на кілька частин і поставте варитися до м’якого стану.

За цей час натріть на дрібній тертці моркву.

Пропустіть через м’ясорубку або подрібніть блендером гострий перець і часник.

Покладіть у киплячу воду з помідорами моркву та часник з перцем, проваріть 5 хвилин і додайте кабачки.

Додайте заздалегідь нарізані перці, сіль, цукор, ретельно перемішайте та проваріть 25−30 хвилин.

За п’ять хвилин до приготування, додайте оцет та подрібнену зелень.

Розлийте гарячу овочеву суміш по банках, закрутіть і перегорніть догори дном.

Після того, як банки охолонуть, перегорніть їх та поставте для зберігання у прохолодне темне місце.

Смачного!

Показати ще новини