Гарячий латиноамериканець. Як приготувати соус чимічурі, який зробить будь-яке м’ясо неперевершеним
Чимічурі — це уругвайська та аргентинська сипуча приправа на основі олії, яку використовують до м’яса, приготованого на барбекю, або до чурраско (яловичини на грилі). Просто додайте кілька ложок перед подачею.
Автентичний чимічурі з Уругваю та Аргентини — найкращий акомпанемент до будь-якого м’яса, приготованого на барбекю або грилі. Більшість кулінарних сайтів запевняють, що їхній рецепт чимічурі є найкращим або найавтентичнішим. Правда в тому, що у світі існує так багато варіацій чимічурі, що зараз важко сказати, яка інтерпретація є найбільш близькою до оригіналу. Однак, яким би не був рецепт — його серцевина і основний смак перевершують очікування.
Подрібнення всього вручну (на відміну від використання кухонного комбайна) дає насиченішу текстуру — і запобігає перетворенню соусу з травами на пасту. Якщо залишити цибулю-шалот, чилі, часник і сіль в оцті на 10 хвилин, перш ніж додавати трави, це пом’якшить аромати і приборкає їхню грубу пекучість. Змащуйте готові стейки чи курку цим соусом та насолоджуйтеся легкою пекельністю та глибиною смаку чимічурі.
Соус Чимічурі до м’яса
Інгредієнти:
- 125 мл оливкової олії
- 40 мл червоного винного оцту
- 30 г петрушки дрібно нарізати
- 3−4 зубчики часнику дрібно нарізані або подрібнені
- 2 невеликих червоних перці чилі або 1 червоний перець чилі, очищений від насіння і дрібно нарізаний (приблизно 1 столова ложка дрібно нарізаного перцю чилі)
- 2 г сушеного орегано
- 6 г крупної кухонної солі
- 1 г перцю за смаком (приблизно ½ чайної ложки)
Приготування:
Змішати всі інгредієнти в мисці. Перед використанням дайте настоятися 5−10 хвилин, щоб усі аромати перейшли в олію. В ідеалі, дайте настоятися більше 2 годин, якщо дозволяє час. Чімічурі можна приготувати раніше, ніж потрібно, і поставити в холодильник на 24 години. Смачного!