Гарячий латиноамериканець. Як приготувати соус чимічурі, який зробить будь-яке м’ясо неперевершеним

19 серпня 2024, 11:58

Чимічурі — це уругвайська та аргентинська сипуча приправа на основі олії, яку використовують до м’яса, приготованого на барбекю, або до чурраско (яловичини на грилі). Просто додайте кілька ложок перед подачею.

Автентичний чимічурі з Уругваю та Аргентини — найкращий акомпанемент до будь-якого м’яса, приготованого на барбекю або грилі. Більшість кулінарних сайтів запевняють, що їхній рецепт чимічурі є найкращим або найавтентичнішим. Правда в тому, що у світі існує так багато варіацій чимічурі, що зараз важко сказати, яка інтерпретація є найбільш близькою до оригіналу. Однак, яким би не був рецепт — його серцевина і основний смак перевершують очікування.

Реклама

Подрібнення всього вручну (на відміну від використання кухонного комбайна) дає насиченішу текстуру — і запобігає перетворенню соусу з травами на пасту. Якщо залишити цибулю-шалот, чилі, часник і сіль в оцті на 10 хвилин, перш ніж додавати трави, це пом’якшить аромати і приборкає їхню грубу пекучість. Змащуйте готові стейки чи курку цим соусом та насолоджуйтеся легкою пекельністю та глибиною смаку чимічурі.

Соус Чимічурі до м’яса

Латиноамериканський соус до м'яса Чиічурі (Фото: Instagram @dave_bbq)
Латиноамериканський соус до м'яса Чиічурі / Фото: Instagram @dave_bbq

Інгредієнти:

  • 125 мл оливкової олії
  • 40 мл червоного винного оцту
  • 30 г петрушки дрібно нарізати
  • 3−4 зубчики часнику дрібно нарізані або подрібнені
  • 2 невеликих червоних перці чилі або 1 червоний перець чилі, очищений від насіння і дрібно нарізаний (приблизно 1 столова ложка дрібно нарізаного перцю чилі)
  • 2 г сушеного орегано
  • 6 г крупної кухонної солі
  • 1 г перцю за смаком (приблизно ½ чайної ложки)

Приготування:

Змішати всі інгредієнти в мисці. Перед використанням дайте настоятися 5−10 хвилин, щоб усі аромати перейшли в олію. В ідеалі, дайте настоятися більше 2 годин, якщо дозволяє час. Чімічурі можна приготувати раніше, ніж потрібно, і поставити в холодильник на 24 години. Смачного!

Показати ще новини