Трохи карибської спеки. Як приготувати пікантні баклажани на грилі — ідеальний варіант для вегетаріанців чи веганів
Приготуйте подвійну порцію на гарнір для гостей або як швидку та смачну вечерю в середині тижня. Такі баклажани стануть справжньою знахідкою для вечірок з друзями.
Баклажани на грилі з західноіндійським гострим перцевим соусом — це рецепт надзвичайно смачного барбекю за версією Тheguardian. Додайте трохи карибської спеки до цієї овочевої страви, яка чудово підійде як основна страва або гарнір з яскравим смаком. Обсмажені на вогні баклажани, глазуровані багатим на умамі місо та фруктовим теплом гострого перцевого соусу.
Цей рецепт є вегетаріанським (і його можна легко зробити веганським, замінивши мед кленовим сиропом або нектаром агави), а також дуже смачний, що забезпечує глибоке задоволення від страви.
Як приготувати пікантні баклажани на грилі
Інгредієнти:
8 довгих баклажанів (або 4 звичайних)
Рослинна/рапсова олія
Сіль
1 ст. л. місо
½ ч. л. меленого піменто (запашного перцю)
1 ч. л. копченої паприки
2 зубчики часнику, подрібнені
1 ч. л. меду
1−2 ст. л. гострого перцевого соусу
2 цибулини, тонко нарізані
Спосіб приготування:
1. Розріжте баклажани навпіл уздовж. Гострим ножем зробіть на м’якоті хрестоподібні надрізи, змастіть олією та посипте сіллю.
2. На розпалений мангал покладіть баклажани зрізом донизу над вугіллям і готуйте, поки вони не почнуть забарвлюватися, приблизно дві хвилини.
3. Переміщайте, щоб м’якоть рівномірно забарвилася, а потім переверніть на вугілля шкіркою донизу і готуйте ще близько п’яти хвилин, поки готується глазур.
4. Змішайте місо, піменто, паприку, часник, мед та гострий перець і змастіть маринадом м’якоть баклажанів. Одразу ж переверніть і покладіть їх м’якушем донизу на гриль, щоб вони швидко підсмажилися на вогні, а потім зніміть баклажани з вогню, щоб вони готувалися непрямим способом, шкіркою донизу.
5. Закрийте кришку барбекю і запікайте приблизно 10 хвилин, поки баклажани не будуть повністю готові — при легкому натисканні на них не повинно залишитися твердих ділянок.
6. Готові баклажани посипати зеленою цибулею і подавати з холодним рисовим салатом з вареного рису, змішаного з зернами кукурудзи, квасолею, подрібненою бланшованою зеленою квасолею і цибулею-цибулею.