До барбекю і не тільки. Рецепт фруктової сальси від «персикової королеви» США
Цей неперевершений соус з персика ідеально смакуватиме з барбекю, тако чи як начинка до авокадо. Закуска чудово зберігається у холодильнику, тому насолоджуватися нею можна тривалий час.
Вже понад століття в американському Брігхем-Сіті відзначають Персикові дні. Саме тоді місцева громада збирається разом, щоб відсвяткувати щедрий врожай персиків та інших фруктів. Фестиваль пропонує широкий спектр заходів і розваг для дорослих і дітей. Напередодні свята у Брігхем-Сіті «персикова королева» Піксі Мерклі поділилася смачним рецептом фруктової сальси.
Сальса зі свіжих персиків: рецепт
Інгредієнти:
1 склянка свіжих стиглих персиків, нарізаних
¾ склянки свіжих помідорів, нарізаних
½ склянки солодкої червоної цибулі, нарізаної
1 ч. л. свіжого часнику, подрібненого
1 зелена цибулина, тонко нарізана
2 ч. л. свіжої кінзи, подрібненої
1 ст. л. оливкової олії
2 ст. л. соку лайма
1−2 ч. л. цукру
Спосіб приготування:
1. Змішайте персики, помідори, червону цибулю, часник, зелену цибулю та кінзу. Відставити в сторону.
2. В окремій мисці збийте оливкову олію, сік лайма та цукор до повного розчинення.
3. Полийте персикову суміш і обережно перемішайте, щоб вона з'єдналася.
4. Охолодіть і зберігайте в закритому контейнері в холодильнику.