З жовтої аличі. Як лише з п’яти інгредієнтів приготувати на зиму популярний соус ткемалі
Алича, з якої зазвичай готовлять варення або компоти, завдяки вдалому рецепту, з легкістю може перетворитися на соус ткемалі.
Для приготування популярного та неймовірно смачного соусу ткемалі достатньо мати в запасі лише п’ять натуральних інгредієнтів.
Як приготувати соус ткемалі на зиму
Інгредієнти
Алича — 1 кг
Часник — 4 зубчики
Цукор — 4 ст. л.
Сіль — 1 ст. л.
Перець чорний мелений — за смаком
Приправа Хмелі-сунелі за бажанням та за смаком.
Приготування
Переберіть аличу, помийте та видаліть хвостики й кісточки.
Почистіть часник та пропустіть через прес.
Підготуйте каструлю, бажано з товстим дном. Покладіть у неї аличу та трохи розімніть, щоб вона пустила сік.
Поставте каструлю на середній вогонь, доведіть аличу до кипіння та проваріть ще 20 хвилин.
Зніміть каструлю з плити та дайте аличі остигнути до кімнатної температури.
Подрібніть аличу за допомогою блендера та проваріть ще 10 хвилин.
Додайте сіль, спеції, цукор, часник, ретельно перемішайте та проваріть на маленькому вогні ще 5 хвилин.
Розлийте готовий соус по банках, закрийте їх кришками та перегорніть до гори дном. Зверху накрийте теплим покривалом і залиште під ним на добу.
Зберігайте ткемалі у прохолодному місці.
Смачного!