П’ять смаків в одному. Як приготувати легендарний пад тай — величну їжу з Таїланду
Ця локшина майже тане в рот та лоскоче усі ваші рецептори, ніби граючися з вами. Популярний серед студентів коледжів, шеф-кухарів та всіх, хто його куштує, пад тай — смажиться у воці і є водночас корисною та дуже ситною. Тут безліч смаків у одному: солодкий, солоний, кислий, умамі та все приправлене легким димком.
Пад Тай — легендарна вулична їжа. Вона є майже на кожному розі вулиці в Таїланді. Згідно з теоріями про походження цієї страви, Пад Тай народився в Таїланді під час Другої світової війни, а створив її політик. Прем'єр-міністр приготував цю популярну на той час страву. Він був стурбований високим споживанням рису в країні. Тож, щоб заохотити націоналізм і зменшити споживання рису, він закликав громадян їсти більше локшини, яку в той час продавали китайські торговці. Поєднання китайської рисової локшини та місцевих тайських смаків, що використовувалися для цієї страви, зрештою проклало шлях до створення того, що ми сьогодні називаємо «пад-тай».
Початкові рецепти були простими: варена рисова локшина, рибний соус, цибуля-шалот і цибуля-цибуля, тамаринова паста та яйця. Інші інгредієнти були введені через дефіцит продуктів під час Другої світової війни: тофу або сушені креветки. З тих пір страва значно змінилася: стали додавати різні спеції, а соус завжди підлаштовують під смаки людини.