Закрилися чи працюють? Огляд ресторанів Києва: де спробувати автентичну азійську їжу в Києві сьогодні
Війна спонукала виїхати з України частини азійських діаспор в Києві. Це змінює мапу автентичних ресторанів Києва. Ресторанів від китайців, в'єтнамців та корейців стало менше. Пропонуємо поглянути на заклади Києва.
Сьогодні багато жителів столиці ностальгують за закладами, які через війну змушені були закрити. Про це відомо з соцмереж, де діляться проханнями відновити роботу. Однак, нині відкривають все нові ресторани від азійців, де шефами є іноземці. Погляньмо, які заклади відновили або почали роботу в Києві.
Закриті заклади азійської кухні в Києві
1. Харбін
Ресторан китайської кухні, який мав яскравий мінімалістичний інтер'єр зі строгого дерев’яного меблювання, червоно-білої кольорової гами в оформленні. У меню мали фірмові страви — качку по-пекінськи, приготовлену строго за класичним рецептом, традиційний хуаго, курку в ананасовому кисло-солодкому соусі, «чорно-білий» салат з деревними грибами й смажену яловичину з чорним перцем, яку подають на гарячому підносі. Заклад знаходиться у Шевченківському районі столиці, і наразі так і не відкрив свої двері.
2. Жасмин
Заклад у голосіївському районі, заснований китайцями автентичний заклад у колишньому приміщенні гаражу поряд із автомийкою — не працює від початку повномасштабної війни. Непримітний інтер'єр з прапором Китаю все одно приваблював поціновувачів автентичної кухні. Основний акцент зроблено на стравах зі свинини й риби, китайській локшині з наповненням, а також у меню був представлений асортимент традиційних салатів і соусів зі спеціями. На десерт можна замовити кукурудзу або яблуко, запечене в карамелі. тепер відкритий новий заклад «7 страв».
3. Пекін
У Голосіївському районі було кафе від мережі закладів. Інтер'єр у сучасному стилі та з етнічними елементами декору доповнював широкий асортимент традиційних азіатських і китайських страв. До фірмових пригощань відносили курку в кисло-солодкому карамельному соусі, телятину по-сечуанськи, салат з бамбуком, китайські смажені пельмені зі свининою, лосось на вогні. Навіть були у ранковий час комплексні сніданки і літній майданчик.
Заклади автентичної азійської кухні, які працюють
1. 7 страв
Новий заклад із тайськими стравами в стритфуд-форматі, що запустили в колишньому приміщенні китайки Жасмин на проспекті Лобановського. Тут зберегли простоту у дизайні, а замість вітрини невеликий вагончик зі склом, через який видно процес приготування. Класичні страви мають два види основ бульону, є собі та багато різноманітних додатків.
Адреса: проспект Лобановського 124-Б
Графік: З 12:00−20:30
2. Beijing Style
Це перший ресторан в Києві за напрямком пекінська кухня або імператорська кухня Північного Китаю. Він після тривалого періоду знову відкрився і зараз працює з автентичною кухнею. Для приготування качки по-пекінськи використовують більше двадцяти етапів приготування. Зараз це заклад високої кухні з авторськими стравами та винною картою, яка поєднується з атмосферою інтер'єру в темних червоних тонах. Також тут подають чай з топіокою (Bubble tea) та смажене морозиво на десерт.
Графік: 10.00 — 22.00
Адреса: Січових Стрільців (Артема), 52-А
3. Дю Лонг
Заклад відновив роботу влітку після кількох місяців перерви внаслідок повномасштабної війни. «Працюємо зі скороченим меню, але працюємо» — так розповідали в закладі. У меню — головні хіти як от курка в кисло-солодкому соусі й гунбао. Готували смажені пампушки, суп та рис із різними додатками, є овочеві асорті та карамелізовані фрукти.
Адреса: м. Київ, бул. Т.Шевченка, 46в
Графік: 11:30 до 21:00
4. Whai Thai asian bistro
Азійський simply food паназійської кухні Основа меню — локшина власного виробництва, яку використовують в раменах і стравах wok. Можна вибрати кілька відів бульйонів: м’ясний і веганський. До страви також пропонують одну з основ — шою з додаванням соєвого соусу та прянощів, пряно-гострий спайсі з рибними нотами, том ям на кокосовому молоці з лемонаграсом або сирний чіз.
Адреса: вул. Мечникова, 5
Графік:12:00−21:00