«Ніякого желатину». Шефиня готує панакоту за старовинним рецептом — ви можете долучитися онлайн
Панакота за старовинним рецептом з Італії (Фото: Олена Гроза)
Амбасадорка італійської кухні, яка працювала в мішленівських ресторанах, Маша Ледіна, анонсувала свій відкритий перший майстер-клас із приготування античної панакоти.
18 жовтня у прямому ефірі в Instagram зі свого італійського будиночка Маша Ледіна покаже, як вона готує античну панакоту так, як це робили сотні років тому. Під час безкоштовної трансляції вона розповість про страву, її походження та особливості і наглядно продемонструє процес приготування. Разом із панакотою на основі вершків без желатину вона зробить соус із сезонних слив для топінгу десерту.
У своєму анонсі кулінарка зазначає: «Наступної суботи у прямому ефірі ми з вами приготуємо мій найулюбленіший рецепт — античну панакоту. Античну — тому що її так готували ще сто років тому і століття раніше. До того, як желатин створив панакоту тією, якою ми її знаємо, але значно біднішою у смаку, повірте.
Отже, антична панакота. Буквальний переклад з італійської — відварені, приготовані, запечені вершки. Саме так ми й зробимо. Раніше панакоту готували в печі, а в нашому випадку це буде духовка. І ніякого желатину, обіцяю! Її — фантастичну, дуже ніжну, насичену за смаком та текстурою — від окремих інгредієнтів до духовки, ми приготуємо лише за пів години!"
Ефір відбудеться о 15:00 за італійським часом (16:00 за київським) в Instagram.
Щоб підготувати інгредієнти, скористайтеся рецептом нижче:
Антична панакота: рецепт на вершках і без желатину, як сто років тому