Салат з баклажанів на зиму: як за сорок хвилин приготувати п’ять літрів смачної консервації

13 липня 2024, 08:03

Консервовані салати дуже рятують протягом зими, коли так не вистачає овочів.

Салат із баклажанів — дуже смачна та проста у приготуванні консервація на зиму. Рецепт з вдало підібраними інгредієнтами робить його в міру пікантним і неймовірно запашним.

Реклама

Як приготувати салат із баклажанів на зиму

Інгредієнти

Баклажани (середнього розміру) — 9 шт.

Помідори — 3,5 кг

Перець болгарський — 12 шт.

Часник — 4 головки

Перець гострий — 1 шт.

Петрушка — 50 г

Кінза — 50 г

Олія — 1 скл.

Оцет — 1 ст. л. оцтова есенція

Цукор — 1 скл.

Мелений перець — 0,5 ч. л.

Сіль — 1,5 ст. л.

Приготування

Ретельно вимийте овочі.

Поділіть помідори на шматочки та подрібніть їх блендером або пропустіть через м’ясорубку.

Почистіть баклажани, поділіть навпіл, складіть у окрему ємність, посоліть та залиште на 20 хвилин. За цей час вони позбудуться гіркоти. Після цього злийте їх сік та наріжте кубиками.

Почистіть перці від насіння та подрібніть.

Гострий перець наріжте кружальцями. Якщо не любите гострі страви, можете не додавати його у салат.

Покладіть всі овочі у велику каструлю, додайте сіль, перець, цукор та поставте на середній вогонь.

Після того, як овочі закиплять, зменште вогонь до мінімуму та, періодично помішуючи, проваріть масу протягом 15 хвилин.

Додайте в овочі подрібнену зелень, олію, есенцію та прокип’ятіть ще 5 хвилин.

Розкладіть готовий салат у заздалегідь простерилізовані банки, у вас має вийти майже 5 літрів, закрутіть кришки та поставте банки на них, а зверху накрийте теплою ковдрою.

Після того як банки охолонуть, переставте їх у прохолодне темне місце.

Смачного!

Показати ще новини