Особливий смак. Як приготувати теплий салат сезону з баклажанів, перцю та оливок

5 вересня 2024, 08:08

Салат з баклажанів, перцю та оливок ідеально підходить для святкового та повсякденного столу.

Теплий салат з овочів сезону: баклажанів та перцю, має особливий смак, який перетворює його на одну з основних страв на столі. Він дуже смачний сам по собі та ідеально поєднується майже з усіма гарнірами.

Реклама

Як приготувати теплий салат з баклажанів та перцю

Інгредієнти

Баклажани (середнього розміру) — 2 шт.

Перець болгарський — 2 шт.

Оливки без кісточок — 150 г

Часник — 1 зубчик

Кінза — 10 г

Оцет винний білий — 1 ст. л.

Олія оливкова — 30 мл

Цукор — 0,5 ч. л.

Сіль — 0,1 ч. л.

Перець чорний мелений — 0,1 ч. л.

Приготування

Помийте, просушіть баклажани та наріжте півкільцями приблизною товщиною 1 см.

Покладіть нарізані баклажани у зручну глибоку ємність, залийте холодною підсоленою водою та залиште на 20 хвилин. Таким чином з них піде гіркота.

Дістаньте з банки оливки та поділіть навпіл.

Помийте перець, почистіть та наріжте невеликими шматочками.

Подрібніть кінзу.

Розігрійте на середньому вогні пательню з олією та обсмажте на ній баклажани.

Змішайте у салатнику баклажани, перець, оливки, кінзу.

Додайте цукор, сіль, перець, оцет і ретельно перемішайте.

Почистіть та подрібніть часник, додайте у салат і знову перемішайте.

Смачного!

Показати ще новини