Особливий смак. Як приготувати теплий салат сезону з баклажанів, перцю та оливок
Салат з баклажанів, перцю та оливок ідеально підходить для святкового та повсякденного столу.
Теплий салат з овочів сезону: баклажанів та перцю, має особливий смак, який перетворює його на одну з основних страв на столі. Він дуже смачний сам по собі та ідеально поєднується майже з усіма гарнірами.
Як приготувати теплий салат з баклажанів та перцю
Інгредієнти
Баклажани (середнього розміру) — 2 шт.
Перець болгарський — 2 шт.
Оливки без кісточок — 150 г
Часник — 1 зубчик
Кінза — 10 г
Оцет винний білий — 1 ст. л.
Олія оливкова — 30 мл
Цукор — 0,5 ч. л.
Сіль — 0,1 ч. л.
Перець чорний мелений — 0,1 ч. л.
Приготування
Помийте, просушіть баклажани та наріжте півкільцями приблизною товщиною 1 см.
Покладіть нарізані баклажани у зручну глибоку ємність, залийте холодною підсоленою водою та залиште на 20 хвилин. Таким чином з них піде гіркота.
Дістаньте з банки оливки та поділіть навпіл.
Помийте перець, почистіть та наріжте невеликими шматочками.
Подрібніть кінзу.
Розігрійте на середньому вогні пательню з олією та обсмажте на ній баклажани.
Змішайте у салатнику баклажани, перець, оливки, кінзу.
Додайте цукор, сіль, перець, оцет і ретельно перемішайте.
Почистіть та подрібніть часник, додайте у салат і знову перемішайте.
Смачного!