Болгарська кухня. Як приготувати на зиму салат Манжо з баклажанів, перцю та помідорів
Якщо ви ще не втомилися від консервації, приготуйте болгарський салат Манжо на зиму.
Болгарський салат Манжо за складом інгредієнтів нагадує інші консервації, проте він відрізняється від них особливим смаком завдяки індивідуальним пропорціям та нарізці овочів. Скористуйтесь доволі простим рецептом приготування салату та отримаєте шість літрів консервації. Якщо стільки не потрібно, сміливо діліть всі складові навпіл.
Як приготувати болгарський салат Манжо на зиму
Інгредієнти
Помідори — 3 кг
Баклажани — 2 кг
Перець болгарський — 2 кг
Морква — 300 г
Цибуля — 1 кг
Часник — 1 головка
Олія — 200 г
Оцет 9% - 100 г
Цукор — 100 г
Сіль — 100 г
Перець чорний мелений — 0,5 ч. л.
Перець гіркий — 1/5 стручка
Приготування
Заздалегідь простерилізуйте банки.
Помийте помідори, перекрутіть на м’ясорубці та залиште у окремій ємності.
Почистіть моркву, часник, гіркий перець і також перекрутіть на м’ясорубці.
Чисті баклажани наріжте кружальцями.
Помитий перець почистіть з середини та нашаткуйте соломкою.
Почистіть цибулю та наріжте півкільцями.
Поєднайте у зручній глибокій каструлі перекручені та нарізані овочі, залийте їх томатною пастою, додайте оцет, цукор, сіль, перець, олію та доведіть до кипіння.
Після цього тушкуйте овочі на повільному вогні протягом 40 хвилин.
Розлийте гарячу суміш в сухі стерилізовані банки, закатайте та залиште остигнути, а потім приберіть у сухе прохолодне місце.
Смачного!