На Великдень. Біла спаржа з пармезаном: вишукана страва й мінімум часу та зусиль

20 березня 2024, 10:40

Для того, щоб спробувати щось нове та незвичне, необов’язково йти до ресторану. Візьміть мінімум продуктів, наприклад, пармезан і спаржу, та приготуйте надзвичайну закуску чи вечерю для себе та близьких. А на святковому столі ця страва матиме дуже вишуканий вигляд. Розповідаємо як легко її приготувати.

Цей рецепт білої спаржі з пармезаном, приготованої з невеликою кількістю бальзамічного оцту, дає змогу зберегти смак цього ніжного весняного овоча недоторканим і отримати з нього максимум користі. Фруктовий аромат пармезану та оцту посилюється легкою присутністю цукру. Така спаржа — також відмінно вдала закуска для великодньої трапези, наприклад.

Реклама

Біла спаржа під пармезаном із соусом вінегрет

Варіант подачі спаржі з пармезаном (Фото: Instagram @nizardthibault)
Варіант подачі спаржі з пармезаном / Фото: Instagram @nizardthibault

Інгредієнти:

  • Біла спаржа 2 пучки
  • Сир пармезан 80 г
  • Бальзамічний оцет 1 ст.л.
  • Цукор 2 щіпки
  • Оливкова олія 2 ст.л.
  • Сіль і перець

Спосіб приготування:

  1. Білу спаржу почистити та нарізати однаковими шматочками, потім обсмажити в гарячій оливковій олії до золотистої скоринки. Посолити та поперчити за смаком, додати трохи цукру. Влити трохи води, накрити кришкою і вимкнути вогонь. Залишити під кришкою на 1−2 хвилини.
  2. Вийняти спаржу зі сковорідки та обсушити на чайному рушнику або кухонному папері. Зберігати в теплі. Зменшити кількість соусу в сковорідці та додати бальзамічний оцет.
  3. Викласти спаржу на тарілку, додати вінегрет і стружку пармезану, яку ви нарізали заздалегідь. Рекомендується подавати до столу відразу ж.
  4. Для елегантної вечері подайте цю білу спаржу з пармезаном на тарілках, прикрасивши міксом салату, і додайте трохи більше кольору кількома розрізаними навпіл помідорами чері.
Показати ще новини