Не викидайте. 10 способів використання залишків яблучної шкірки
Настала пора року, коли панують десерти з яблучною начинкою.
Незалежно від того, чи це класичний яблучний пиріг, запіканка чи кекси, одне можна сказати напевно — це лише питання часу, коли вам доведеться подивитися на велику купу яблучної шкірки. Замість того, щоб викидати обрізки, ось кілька способів дати їм нове життя на кухні.
1. Приготуйте смажені яблучні чіпси
Змішані з розтопленим вершковим маслом і корицею та цукром, яблучні шкірки можна обсмажити в легку та хрустку закуску, в осінній вечір.
2. Зробіть яблучний чай
Яблучні шкірки, заварені в окропі разом із паличкою кориці та медом, зроблять заспокійливий чай. Бонус: використовуйте шкірку червоних яблук, і ви зварите чудовий рожевий напій.
3. Збийте смузі
Яблучна шкірка забезпечує велику кількість клітковини та додаткову солодкість смузі. Додайте її разом з іншими волокнистими інгредієнтами, такими як зелень. Зберігайте шкірку у пакеті в морозильній камері між приготуваннями напою.
4. Гарнір салатів
Яблучна шкірка — це гарнір, який буде таким же красивим, як і смачним. Наріжте шкірку тонкими смужками та додайте до сезонного салату.
5. Приготуйте яблучний оцет
Ось причина зберегти яблучні серцевини разом із шкіркою. Змішавши з цукром і зануривши у воду, яблучні обрізки легко перетворити на порцію яблучного оцту.
6. Вичистіть плями з алюмінієвого посуду.
У поєднанні з водою та кип’ятінням близько 30 хвилин кислота в яблучній шкірці допомагає видалити плями з алюмінієвого посуду.
7. Додайте у млинці та кекси
Подрібніть шкірку та додайте її до наступної порції млинців, класичних вафель або цільнозернових булочок. Шкірка додає витонченого смаку яблука та підвищує вміст клітковини в будь-якій із цих страв. Поєднайте їх з корицею, щоб усе було на смак, як яблучний пиріг.
8. Зробіть яблучний бульйон
Яблучний бульйон — це просто. Треба взяти всі яблучні обрізки та відварити. Домашній яблучний бульйон можна додавати в коктейлі, такі як сангрія або сприц. Його також можна приготувати до глазурі для курки чи смажених овочів або використовувати замість яблучного сидру в пончиках.
9. Настояти лікер
Яблучні шкірки та серцевини наповнені смаком. Скористайтеся цим, настоюючи лікер, щоб зробити основу для осінніх коктейлів із запахом яблука. Горілка — чудовий варіант для фруктових настоїв, але ви також можете спробувати додати кілька паличок кориці та налити трохи бурбону.
10. Додайте у вівсянку
Додайте дрібно нарізану яблучну шкірку до ранкової вівсяної каші, щоб отримати яскравий яблучний смак. Ви також можете подрібнити шкірку в блендері або кухонному комбайні і покласти в вівсянку або гарячу крупу.