Різотто на зиму. Як приготувати консервацію з рисом та овочами, яку не потрібно розігрівати, коли немає світла
Останні роки привчили нас готувати запаси на зиму та заповнювати полиці в кухонних шафах консервацією, якою зараз займаються навіть ті, хто раніше гадки не мав, як вона робиться.
Серед різноманітних рецептів консервації на зиму ідеальним здається рис з овочами, схожий на популярне італійське різотто. Простий процес його приготування під силу кожному, а в результаті - готова ситна страва, яку не обов’язково розігрівати, що особливо актуально для всіх нас напередодні можливих блекаутів.
Як приготувати консервований рис з овочами на зиму
Інгредієнти
Рис — 300 г рису
Цибуля — 1 кг
Морква — 1 кг
Перець болгарський червоний — 1 кг
Помідори (бажано рожеві) — 1 кг
Оцет 9% - 80 мл
Олія — 250 мл
Цукор — 200 г
Сіль — 2 ст. л.
Приготування
Заздалегідь простерилізуйте банки з кришками.
Рис промийте та відваріть протягом 20 хвилин до стану напівготовності.
Пробланшуйте помідори, зніміть з них шкірку та подрібніть м’якоть.
Почистіть моркву та наріжте соломкою.
Цибулю почистіть та наріжте дрібними кубиками.
Видаліть серцевину з перців та наріжте їх соломкою.
Поставте на плиту зручну широку каструлю та поєднайте в ній м’якоть помідорів, оцет, олію, сіль цукор і доведіть до кипіння.
Після цього додайте моркву та тушкуйте 15 хвилин.
Додайте перець, та тушкуйте ще 15 хвилин.
Після нього висипте цибулю та продовжуйте тушкування протягом 30 хвилин.
Додайте рис і готуйте ще 5 хвилин.
Розкладіть готову гарячу консервацію по банках, накрийте теплим покривалом і залиште остигати.
Зберігайте рис з овочами протягом всієї зими у прохолодному місці.