Різотто на зиму. Як приготувати консервацію з рисом та овочами, яку не потрібно розігрівати, коли немає світла

12 серпня 2024, 11:30

Останні роки привчили нас готувати запаси на зиму та заповнювати полиці в кухонних шафах консервацією, якою зараз займаються навіть ті, хто раніше гадки не мав, як вона робиться.

Серед різноманітних рецептів консервації на зиму ідеальним здається рис з овочами, схожий на популярне італійське різотто. Простий процес його приготування під силу кожному, а в результаті - готова ситна страва, яку не обов’язково розігрівати, що особливо актуально для всіх нас напередодні можливих блекаутів.

Реклама

Як приготувати консервований рис з овочами на зиму

Інгредієнти

Рис — 300 г рису

Цибуля — 1 кг

Морква — 1 кг

Перець болгарський червоний — 1 кг

Помідори (бажано рожеві) — 1 кг

Оцет 9% - 80 мл

Олія — 250 мл

Цукор — 200 г

Сіль — 2 ст. л.

Приготування

Заздалегідь простерилізуйте банки з кришками.

Рис промийте та відваріть протягом 20 хвилин до стану напівготовності.

Пробланшуйте помідори, зніміть з них шкірку та подрібніть м’якоть.

Почистіть моркву та наріжте соломкою.

Цибулю почистіть та наріжте дрібними кубиками.

Видаліть серцевину з перців та наріжте їх соломкою.

Поставте на плиту зручну широку каструлю та поєднайте в ній м’якоть помідорів, оцет, олію, сіль цукор і доведіть до кипіння.

Після цього додайте моркву та тушкуйте 15 хвилин.

Додайте перець, та тушкуйте ще 15 хвилин.

Після нього висипте цибулю та продовжуйте тушкування протягом 30 хвилин.

Додайте рис і готуйте ще 5 хвилин.

Розкладіть готову гарячу консервацію по банках, накрийте теплим покривалом і залиште остигати.

Зберігайте рис з овочами протягом всієї зими у прохолодному місці.

Показати ще новини