Свіжість та смак. Як приготувати салат із селери та зелених яблук
Це найкраще, що можна зробити з тим забутим пучком селери у вашому холодильнику.
Багато людей оминають селеру, думаючи, що вона не для них або маючи негативний досвід із нею в минулому. Що ж, настав час дати другий шанс цьому продукту на приготувати цей свіжий хрумкий салат на обід. Хитрість полягає в тому, щоб трохи очистити селеру від шкірки — не потрібно з цим занадто нервувати. Потім наріжте селеру поперек. Це забезпечує максимальний хрускіт без жодної неприємної тягучості. Додайте нарізане зелене яблуко в свою заправку для вибуху соковитого терпкого смаку. Завдяки заправці з оцтом яблуко не окислиться та не стане коричневим, навіть коли постоїть у холодильнику ніч, що робить цей салат ідеальним гарніром для пікніків.
Рецепт салату з селерою та зеленим яблуком
Інгредієнти:
Заправка:
- 1 середнє зелене яблуко
- 4 гілочки свіжої петрушки
- 1 зубчик часнику
- 3 столові ложки яблучного оцту
- 2 чайні ложки кленового сиропу або меду
- ½ чайної ложки солі
- ¼ чайної ложки свіжомеленого чорного перцю, плюс більше за потреби
- 1/3 склянки оливкової олії першого віджиму
Салат:
- 1 середній пучок селери (приблизно 8 великих і середніх стебел)
- 1 середня цибуля-шалот
- 6 сушених фініків без кісточок
- ½ склянки смаженого мигдалю
- 1/3 склянки тертого сиру Пекоріно Романо або Пармезан
Приготування:
1. Виріжте серцевину з яблука, потім дрібно наріжте кубиками, поки не отримаєте приблизно 1 склянку. Дрібно наріжте листя та стебла свіжої петрушки. Дрібно натріть або подрібніть 1 зубчик часнику. Складіть усі інгредієнти в миску.
2. Змішайте 3 столові ложки яблучного оцту, 2 чайні ложки кленового сиропу або меду, ½ чайної ложки солі та ¼ чайної ложки чорного перцю та збийте віночком. Продовжуючи збивати, повільно влийте 1/3 склянки оливкової олії першого віджиму і перемішуйте. Спробуйте та приправте сіллю та перцем за потреби.
3. Зріжте листя з селери. Використовуйте овочечистку, щоб видалити жорсткі волокна із зовнішнього боку стебел. Обріжте та тонко наріжте стебла по діагоналі, поки не отримаєте приблизно 6 чашок.
4. Тонко наріжте цибулю-шалот. Крупно наріжте 6 сушених фініків без кісточок та подрібніть смажений мигдаль. Додайте 1/3 склянки тертого сиру Пекоріно Романо або Пармезан.
5. Перекладіть в миску, полийте заправкою, перемішайте. Спробуйте та приправте сіллю та перцем за потреби. За бажанням прикрасьте сиром.