Свіжість та смак. Як приготувати салат із селери та зелених яблук

20 травня 2024, 09:40

Це найкраще, що можна зробити з тим забутим пучком селери у вашому холодильнику.

Багато людей оминають селеру, думаючи, що вона не для них або маючи негативний досвід із нею в минулому. Що ж, настав час дати другий шанс цьому продукту на приготувати цей свіжий хрумкий салат на обід. Хитрість полягає в тому, щоб трохи очистити селеру від шкірки — не потрібно з цим занадто нервувати. Потім наріжте селеру поперек. Це забезпечує максимальний хрускіт без жодної неприємної тягучості. Додайте нарізане зелене яблуко в свою заправку для вибуху соковитого терпкого смаку. Завдяки заправці з оцтом яблуко не окислиться та не стане коричневим, навіть коли постоїть у холодильнику ніч, що робить цей салат ідеальним гарніром для пікніків.

Реклама

Рецепт салату з селерою та зеленим яблуком

Інгредієнти:

Заправка:

  • 1 середнє зелене яблуко
  • 4 гілочки свіжої петрушки
  • 1 зубчик часнику
  • 3 столові ложки яблучного оцту
  • 2 чайні ложки кленового сиропу або меду
  • ½ чайної ложки солі
  • ¼ чайної ложки свіжомеленого чорного перцю, плюс більше за потреби
  • 1/3 склянки оливкової олії першого віджиму

Салат:

  • 1 середній пучок селери (приблизно 8 великих і середніх стебел)
  • 1 середня цибуля-шалот
  • 6 сушених фініків без кісточок
  • ½ склянки смаженого мигдалю
  • 1/3 склянки тертого сиру Пекоріно Романо або Пармезан

Приготування:

1. Виріжте серцевину з яблука, потім дрібно наріжте кубиками, поки не отримаєте приблизно 1 склянку. Дрібно наріжте листя та стебла свіжої петрушки. Дрібно натріть або подрібніть 1 зубчик часнику. Складіть усі інгредієнти в миску.

2. Змішайте 3 столові ложки яблучного оцту, 2 чайні ложки кленового сиропу або меду, ½ чайної ложки солі та ¼ чайної ложки чорного перцю та збийте віночком. Продовжуючи збивати, повільно влийте 1/3 склянки оливкової олії першого віджиму і перемішуйте. Спробуйте та приправте сіллю та перцем за потреби.

3. Зріжте листя з селери. Використовуйте овочечистку, щоб видалити жорсткі волокна із зовнішнього боку стебел. Обріжте та тонко наріжте стебла по діагоналі, поки не отримаєте приблизно 6 чашок.

4. Тонко наріжте цибулю-шалот. Крупно наріжте 6 сушених фініків без кісточок та подрібніть смажений мигдаль. Додайте 1/3 склянки тертого сиру Пекоріно Романо або Пармезан.

5. Перекладіть в миску, полийте заправкою, перемішайте. Спробуйте та приправте сіллю та перцем за потреби. За бажанням прикрасьте сиром.

Показати ще новини