Борщ за 15 хвилин. Як приготувати заправку на зиму з буряка та інших овочів, щоб прискорити приготування обіду
Борщова заправка на зиму допомагає прискорити приготування обіду та насолодитися насиченим смаком улюбленої страви.
Заготівля борщової заправки на зиму займає певний відрізок часу, проте результат вартий витрачених зусиль. По-перше, протягом всього холодного сезону ви впевнені, що не залишитись без улюбленої першої страви, а по-друге, завдяки консервації, приготування борщу скорочується в рази.
Як приготувати борщову заправку з буряка на зиму
Інгредієнти
Буряк — 3 кг
Помідори — 3 кг
Морква — 1 кг
Цибуля — 1 кг
Квасоля — 600 г
Оцет — 160 г
Цукор — 180 г
Олія — 400 мл
Сіль — 2 ст. л.
Приготування
Заздалегідь вимочіть квасолю та відваріть до стану повної готовності.
Помідори наріжте на шматочки та пропустіть через м’ясорубку.
Почистіть цибулю, наріжте кубиками, змішайте з помідорами та проваріть протягом 10 хвилин.
Почистіть та натріть на великій тертці моркву, буряк. Додайте до помідорів і проваріть 30 хвилин на помірному вогні під кришкою.
Потім додайте квасолю, оцет і проваріть ще 5 хвилин.
Готову заправку розкладіть по заздалегідь простерилізованих банках і міцно закрутіть їх.
Також можна простерилізувати банки з заправкою протягом 15 хвилин.
Смачного!