Борщ за 15 хвилин. Як приготувати заправку на зиму з буряка та інших овочів, щоб прискорити приготування обіду

13 серпня 2024, 15:02

Борщова заправка на зиму допомагає прискорити приготування обіду та насолодитися насиченим смаком улюбленої страви.

Заготівля борщової заправки на зиму займає певний відрізок часу, проте результат вартий витрачених зусиль. По-перше, протягом всього холодного сезону ви впевнені, що не залишитись без улюбленої першої страви, а по-друге, завдяки консервації, приготування борщу скорочується в рази.

Реклама

Як приготувати борщову заправку з буряка на зиму

Інгредієнти

Буряк — 3 кг

Помідори — 3 кг

Морква — 1 кг

Цибуля — 1 кг

Квасоля — 600 г

Оцет — 160 г

Цукор — 180 г

Олія — 400 мл

Сіль — 2 ст. л.

Приготування

Заздалегідь вимочіть квасолю та відваріть до стану повної готовності.

Помідори наріжте на шматочки та пропустіть через м’ясорубку.

Почистіть цибулю, наріжте кубиками, змішайте з помідорами та проваріть протягом 10 хвилин.

Почистіть та натріть на великій тертці моркву, буряк. Додайте до помідорів і проваріть 30 хвилин на помірному вогні під кришкою.

Потім додайте квасолю, оцет і проваріть ще 5 хвилин.

Готову заправку розкладіть по заздалегідь простерилізованих банках і міцно закрутіть їх.

Також можна простерилізувати банки з заправкою протягом 15 хвилин.

Смачного!

Показати ще новини