Перевірено роками. Як приготувати баклажанну ікру на зиму з багатим смаком та ідеальною структурою
Баклажанна ікра — ідеальна закуска на зиму, яка зберігається протягом всього холодного періоду.
Серед консервації на зиму одне з перших місць займає ікра з баклажанів, яку люблять за насичений, багатий пікантний смак та можливість поєднуватися майже з усіма гарнірами.
Як приготувати баклажанну ікру на зиму
Інгредієнти
Баклажани — 2 кг
Помідори — 2 кг
Перець болгарський — 1 кг
Перець чилі - 3 стручки
Морква — 0,5 кг
Часник — 1 головка
Цибуля — 4 шт.
Кріп — пучок
Олія — 400 мл
Оцет 9% — 100 мл
Цукор — 3 ст. л.
Сіль — 2 ст. л.
Приготування
Помийте овочі, які потрібно — почистіть.
Пропустіть через м’ясорубку всі овочі, крім цибулі. Кожен овоч подрібніть окремо та складіть у окрему ємність.
Блендер для цього рецепту не підходить, тому що у отриманій овочевій масі мають залишатися шматочки.
Часник пропустіть через прес.
Цибулю наріжте дрібними кубиками.
Подрібніть кріп.
Розігрійте на плиті сотейник з олією та підсмажте у ньому цибулю до золотистої скоринки.
Додайте баклажани та підсмажте протягом 10 хвилин.
Потім додайте моркву та смажте овочі ще 5 хвилин.
Далі додайте перець, болгарський та чилі й, помішуючи, смажте ще кілька хвилин.
Потім налийте в сотейник оцет, додайте помідори та тушкуйте ще 30 хвилин.
Після цього додайте сіль, цукор, кріп, часник і потушкуйте 15 хвилин.
Розкладіть готову ікру по заздалегідь простерилізованим банкам, закрийте кришками, дайте остигнути та поставте у прохолодне місце.
Смачного!