Перевірено роками. Як приготувати баклажанну ікру на зиму з багатим смаком та ідеальною структурою

8 серпня 2024, 14:42

Баклажанна ікра — ідеальна закуска на зиму, яка зберігається протягом всього холодного періоду.

Серед консервації на зиму одне з перших місць займає ікра з баклажанів, яку люблять за насичений, багатий пікантний смак та можливість поєднуватися майже з усіма гарнірами.

Реклама

Як приготувати баклажанну ікру на зиму

Інгредієнти

Баклажани — 2 кг

Помідори — 2 кг

Перець болгарський — 1 кг

Перець чилі - 3 стручки

Морква — 0,5 кг

Часник — 1 головка

Цибуля — 4 шт.

Кріп — пучок

Олія — 400 мл

Оцет 9% — 100 мл

Цукор — 3 ст. л.

Сіль — 2 ст. л.

Приготування

Помийте овочі, які потрібно — почистіть.

Пропустіть через м’ясорубку всі овочі, крім цибулі. Кожен овоч подрібніть окремо та складіть у окрему ємність.

Блендер для цього рецепту не підходить, тому що у отриманій овочевій масі мають залишатися шматочки.

Часник пропустіть через прес.

Цибулю наріжте дрібними кубиками.

Подрібніть кріп.

Розігрійте на плиті сотейник з олією та підсмажте у ньому цибулю до золотистої скоринки.

Додайте баклажани та підсмажте протягом 10 хвилин.

Потім додайте моркву та смажте овочі ще 5 хвилин.

Далі додайте перець, болгарський та чилі й, помішуючи, смажте ще кілька хвилин.

Потім налийте в сотейник оцет, додайте помідори та тушкуйте ще 30 хвилин.

Після цього додайте сіль, цукор, кріп, часник і потушкуйте 15 хвилин.

Розкладіть готову ікру по заздалегідь простерилізованим банкам, закрийте кришками, дайте остигнути та поставте у прохолодне місце.

Смачного!

Показати ще новини