Без барвників та штучних консервантів. Як приготувати кетчуп на зиму, щоб вийшов, як магазинний

6 серпня 2024, 11:45

Завдяки натуральним інгредієнтам, кетчуп домашнього приготування можна сміливо віднести до здорового харчування.

Приготуйте кетчуп на зиму та додавайте його до різноманітних страв. Зварений лише з натуральних інгредієнтів, запашний та пікантний, він легко готується та зберігається у холодильнику до трьох місяців.

Реклама

Як приготувати домашній кетчуп

Інгредієнти

Помідори (обов’язково стиглі) — 2 кг

Оцет яблучний — 100 мл

Цукор — 100 г (можна менше)

Цибуля (середня) — 2 шт.

Часник — 2 зубчики

Сіль — 1 ч. л.

Перець чорний мелений — 1 ч. л.

Паприка мелена — 1 ч. л.

Кориця мелена — ½ ч. л.

Гвоздика ¼ ч. л.

Мускатний горіх — ¼ ч. л.

Олія для підсмажування

Приготування

Помийте помідори, зробіть на шкірці кожного хрестоподібний надріз, складіть у зручну глибоку ємність та залийте на кілька хвилин окропом.

Злийте воду, зніміть шкірку та наріжте помідори дрібними кубиками.

На дні сотейника або зручної каструлі нагрійте невелику кількість олії та підсмажте на ній дрібно нарізану цибулю та часник до появи золотистої скоринки.

Додайте помідори, доведіть до кипіння, зменште вогонь та тушкуйте 30−40 хвилин.

Коли помідори розм’якнуть та пустять сік, додайте цукор, сіль, спеції та тушкуйте ще 20−30 хвилин, щоб суміш загуснула.

Зніміть каструлю з плити та залиште суміш остигати. Після цього збийте її блендером до однорідної консистенції та процідіть через сито.

Поверніть каструлю на плиту, додайте у кетчуп оцет і потушкуйте ще 10−15 хвилин до остаточного згущення.

Охолодіть готовий кетчуп до кімнатної температури, розлийте у стерилізовані банки або пляшки, закрийте їх та поставте у холодильник.

Показати ще новини