Індійська закуска. Як приготувати страву бхаджія з томатів, зеленого чатні та нуту

27 липня 2024, 09:53

Томатна бхаджія — це унікальна страва з міста Сураті. Її складають помідори, политі яскраво-зеленим чатні, вкриті гострим нутовим борошном і обсмажені у фритюрі до досконалості.

Індійська кухня відома своєю яскравістю смаку та надзвичайно соковитими овочевими рецептами. Тут в одній страві можуть бути зібрані і пучки зелені, і безліч перців, соусів та гарнірів. Однак, насправді все це різноманіття не так складно готувати, особливо із цим традиційним рецептом особливої томатної закуски. Вона пікантна, насичена спеціями та овочами. Те що треба, щоб відсвяткувати якусь тематичну літню вечірку та здивувати друзів. Як приготувати закуску показала блогерка Хетал на своєму каналі в Ютуб.

Реклама

Томатна закуска Бхаджія

Інгредієнти:

Зелений чатні:

  • ½ пучка свіжої кінзи
  • ¼ пучка свіжої м’яти
  • 5 мм кореня імбиру
  • ¾ ч. л. солі
  • 2 халапеньйо
  • 2 ч.л. лимонного соку
  • ½ ч.л. кмин
  • 1 ст.л. олії
  • ¼ склянки сирого несолоного арахісу
  • ½ ч.л. цукру

Тісто з нутового борошна:

  • ½ склянки нутового борошна
  • 1 ч.л. насіння кмину / аджвайн
  • 1 ч.л. Гарам Масала, якщо дуже сильна — менше
  • 2 ч.л. порошку кмину/коріандру/дана джиру
  • ½ ч.л. порошку червоного чилі
  • ½ ч.л. солі
  • ½ ч.л. порошку куркуми
  • вода, якщо потрібно, щоб зробити кляр густим
  • ¼ ч.л. соди
  • 2 ст.л. гарячої олії

Інше:

  • 6 середніх зелених помідорів для смаження Ці помідори твердіші, з менш желеподібною текстурою всередині, добре тримають хрускіт після смаження. Звичайно, ви можете використовувати звичайні тверді помідори, оскільки саме їх використовують в автентичному рецепті в Сураті.
  • 2 ст.л. свіжомеленого чорного перцю
  • 2 ст.л. грубо змеленого сухого насіння коріандру
  • 3 ст.л. чаат масала
  • Олія для фритюру

Спосіб приготування:

  1. Змішайте всі інгредієнти, для чатні, до однорідної або зернистої консистенції, залежно від ваших уподобань. За потреби використовуйте якнайменше води, оскільки консистенція повинна бути густою, а не рідкою, оскільки ми будемо поливати цим чатні скибочки помідорів перед тим, як покрити їх кляром з нутового борошна. Зберігати в холодильнику до готовності до приготування пакори.
  2. Змішайте всі інгредієнтина кляр окрім гарячої олії та харчової соди. За консистенцією це тісто має бути схожим на рідке тісто для млинців. Додайте соду та гарячу олію безпосередньо перед тим, як будете готові смажити пакору.
  3. Для пакори у глибокій широкій сковороді розігрійте олію для смаження у фритюрі.
  4. Наріжте помідори скибочками завтовшки 5 мм.
  5. Як тільки олія розігріється, посипте шматочок помідора чаат масала. Нанесіть тонкий шар чатні на шар масали. Обережно занурте його в кляр з нутового борошна так, щоб чатні залишався на ньому, коли скибочка буде повністю покрита кляром.
  6. Тримаючи його на пласкій ложці або будь-якій пласкій лопатці, швидко посипте чорним меленим перцем і меленим насінням коріандру.
  7. Обережно покладіть його в гарячу олію і обсмажте у фритюрі на середньому або сильному вогні. Не поспішайте обсмажувати з обох боків до золотисто-коричневого/жовтого кольору. Перед початком смаження переконайтеся, що олія гаряча. Якщо ні, пакори вийдуть недовареними і дуже жирними.
  8. Після смаження викладіть їх на паперові рушники, щоб позбутися зайвої олії. Повторюємо процес складання та обсмажування всіх скибочок помідорів.
  9. Коли все буде готово, посипте смажені пакори ще трохи чаат масали і подавайте до столу з зеленим чатні.
Показати ще новини