Під біле вино. Як приготувати гарбузові квіти з сиром у клярі

11 червня 2024, 17:43

Ці чудові гарбузові квіти можна знайти на ринку, або на вашому городі. Те, чого мають за звичку позбуватися, насправді є чудовим делікатесом. Тож не нехтуйте цим рецептом і куштуйте надзвичайну смакоту.

Для цього рецепта ви можете використовувати квіти не лише гарбуза, а кабачків і цукіні. Вони достатньо великі, аби покласти всередину достатньо сирної начинки. В цілому, ви можете взяти будь-який сир на ваш смак, головне, щоб не сильно водянистий. Оберіть також і улюблені спеції. А фінішує усю цю красу-смакоту пивний кляр, який має свій секрет приготування. Його розповіла італійська блогерка Аврора Кавалло на своїй сторінці блогу в Instagram. До страви вона додає каперси, які дадуть приємну солоність та додаткові текстури, а в якості начинки кулінарка взяла свіжу рикоту, яка створить легкість у контрасті з фритюром. Як приготувати цю просту та вишукану страву, яка смакує під біле вино.

Реклама

Начинені сиром гарбузові квіти

Інгредієнти:

  • 10 гарбузових квіток
  • 400 г сиру рикота
  • Свіжий базилік
  • Сіль
  • Перець
  • Шкірка 1 лимона
  • 10 анчоусів в олії
  • 3 моцарели фіорділатте
  • 250 г борошна
  • 3 г свіжих пивних дріжджів
  • 280 г пива
  • Кілька кубиків льоду
  • Соняшникова олія для смаження

Спосіб приготування:

  1. Обережно очистіть кабачки від квіток і видаліть внутрішню маточку. Для тіста змішайте в мисці борошно, розпушувач і холодне пиво. Дайте відпочити 30 хвилин.
  2. Для начинки приправляємо рикоту сіллю, перцем, великою кількістю базиліка та тертою лимонною цедрою. Додаємо анчоуси, які розламуємо руками. Отримуємо ароматний крем, який перекладаємо в саквояж. Тепер наповнюємо наші квітки цукіні кремом з рикоти і додаємо в середину шматочок моцарели. Додаємо в кляр кілька кубиків льоду і чекаємо пару хвилин, поки він охолоне. Під час смаження і танення льоду тісто може розріджуватися, тому ми регулюємо його консистенцію, додаючи борошно.
  3. Холодний кляр у контакті з гарячою олією дасть нам ідеальне прожарювання.
  4. Занурюємо квітки кабачків у кляр, а потім одразу в гарячу олію, розігріту до 170 градусів. Викладаємо на серветку та солимо. Страва готова, і чекає на ваш бокал білого вина.
Показати ще новини