Виходять смачніші, ніж у пекарні. Рецепт пухких солодких булочок з маком
Порадуйте близьких запашними та рум’яними булочками з маком.
Рецепт смачних солодких і пухких булочок з маком дозволяє відчути неймовірну насолоду, спочатку від їх приготування, а потім від смакування здобою з неймовірною начинкою.
Як приготувати неймовірно смачні домашні булочки з маком
Інгредієнти
Для тіста
Борошно — 500 г
Молоко (тепле) — 150 мл
Яйця — 1,5 шт. — залишки жовтка лишити на змазування перед випіканням
Цукор — 75 г
Масло — 75 г
Дріжджі сухі - 1 ст. л.
Цукор ванільний — пакетик
Сіль — дрібка
Для начинки
Мак — 150 г
Цукор — 50 г
Цукор ванільний — пакетик
Приготування
Спочатку зробіть начинку для булочок. Для цього зваріть мак в окропі протягом 15 хвилин, залиште під кришкою до охолодження (приблизно годину), а потім викладіть на сито і висушіть.
Перекладіть мак у зручну ємність, додайте цукор, ванільний цукор і пробийте блендером таким чином, щоб частина маку залишилася цілою.
Візьміть ще одну зручну глибоку ємність та поєднайте у ній всі продукти для тіста. М’яке (підтоплене) масло додавайте в останню чергу. Якщо тісто після нього стане більш рідким, додайте пару ложок борошна.
Готове тісто розкотіть в прямокутник. Трохи не доходячи до країв розподіліть по ньому начинку.
Потім складіть тісто навпіл по довжині та злегка прокатайте. У вас має вийти достатньо довгий прямокутник.
Поріжте прямокутник вздовж на смуги. Приблизно має вийти 12 частин (стрічок).
Скрутіть кожну стрічку у нещільний джгут та залиште на вистоювання хвилин 40 — годину.
Потім змажте сумішшю жовтка та половини чайної ложки молока та залиште ще на 10 хвилин.
Розкладіть булочки на застеленому пергаментом дедеку та поставте запікатися у заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку на 18−20 хвилин. Після того, як поставите деко та зачините духовку, зменште температуру до 180 градусів.
Дістаньте рум’яні булочки, дайте їм трохи охолонути та насолоджуйтесь частуванням.
Смачного!