Виходять смачніші, ніж у пекарні. Рецепт пухких солодких булочок з маком

14 травня 2024, 13:30

Порадуйте близьких запашними та рум’яними булочками з маком.

Рецепт смачних солодких і пухких булочок з маком дозволяє відчути неймовірну насолоду, спочатку від їх приготування, а потім від смакування здобою з неймовірною начинкою.

Реклама

Як приготувати неймовірно смачні домашні булочки з маком

Інгредієнти

Для тіста

Борошно — 500 г

Молоко (тепле) — 150 мл

Яйця — 1,5 шт. — залишки жовтка лишити на змазування перед випіканням

Цукор — 75 г

Масло — 75 г

Дріжджі сухі - 1 ст. л.

Цукор ванільний — пакетик

Сіль — дрібка

Для начинки

Мак — 150 г

Цукор — 50 г

Цукор ванільний — пакетик

Приготування

Спочатку зробіть начинку для булочок. Для цього зваріть мак в окропі протягом 15 хвилин, залиште під кришкою до охолодження (приблизно годину), а потім викладіть на сито і висушіть.

Перекладіть мак у зручну ємність, додайте цукор, ванільний цукор і пробийте блендером таким чином, щоб частина маку залишилася цілою.

Візьміть ще одну зручну глибоку ємність та поєднайте у ній всі продукти для тіста. М’яке (підтоплене) масло додавайте в останню чергу. Якщо тісто після нього стане більш рідким, додайте пару ложок борошна.

Готове тісто розкотіть в прямокутник. Трохи не доходячи до країв розподіліть по ньому начинку.

Потім складіть тісто навпіл по довжині та злегка прокатайте. У вас має вийти достатньо довгий прямокутник.

Поріжте прямокутник вздовж на смуги. Приблизно має вийти 12 частин (стрічок).

Скрутіть кожну стрічку у нещільний джгут та залиште на вистоювання хвилин 40 — годину.

Потім змажте сумішшю жовтка та половини чайної ложки молока та залиште ще на 10 хвилин.

Розкладіть булочки на застеленому пергаментом дедеку та поставте запікатися у заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку на 18−20 хвилин. Після того, як поставите деко та зачините духовку, зменште температуру до 180 градусів.

Дістаньте рум’яні булочки, дайте їм трохи охолонути та насолоджуйтесь частуванням.

Смачного!

Показати ще новини