Безглютеновий десерт. Апельсиновий кекс нашвидкуруч — простий рецепт для гурманів

9 травня 2024, 13:31

Коли на десерт хочеться чогось незвичайного, на допомогу приходять прості, але водночас неймовірно смачні рецепти.

Апельсиновий кекс можна замісити у чаші блендера або кухонного комбайна за десять хвилин. Неймовірно смачний десерт не залежить від пори року та готується без глютену. Через це він підходить абсолютно всім.

Реклама

Як приготувати безглютеновий апельсиновий кекс

Інгредієнти

Борошно мигдальне — 250 г

Апельсини — 1 шт.

Цукор — 150 г

Крохмаль картопляний — 85 г

Вода — 80 мл

Розпушувач — 3 ч. л.

Приготування

Помийте апельсин, поділіть на кілька частин та збийте до єдиної маси.

Поєднайте у чаші комбайна апельсинову масу, борошно, цукор, крохмаль, воду, розпушувач і ретельно перемішайте до утворення густої пасти.

Якщо суміш не виходить густою, додайте одну ложку крохмалю та ретельно перемішайте.

Викладіть готове тісто у форму для запікання та поставте готуватися у заздалегідь прогріту до 170 градусів духовку на 30−40 хвилин.

Дістаньте готовий кекс і дайте йому трішки охолонути перед подачею на стіл.

За бажанням, прикрасьте кекс цукровою пудрою.

Частування може зберігатися у холодильнику протягом чотирьох днів.

Показати ще новини