Цікавіше, ніж ви думали. П’ять простих рецептів з курячою печінкою від Євгена Клопотенка, які урізноманітнять щоденне меню
Смажена куряча печінка (Фото: сайт klopotenko.com)
Просто посмажити — нецікаво, чи не так? У курячої печінки на вашій кухні точно більший потенціал.
Те, що печінка є суперфудом дізнаються частіше, але досі знають не всі. Й донині живуть міфи про шкідливість вживання печінки: нібито вона накопичує шкідливі речовини. Натомість все навпаки. Печінка — це джерело поживних речовин.
Вона багата на поживні речовини, містить залізо, вітамін В12, вітамін А, холін, селен і мідь. Ці життєво важливі поживні речовини підтримують імунну функцію, допомагають швидше загоювати рани, сприяють розвитку міцних кісток і допомагають у гормональній регуляції. Все це забезпечує оптимальне функціонування організму.
Утім, правильна підготовка продукту перед вживанням важлива не менше.
Оберіть якісну та красиву курячу печінку, у якої коричнево-бордовий колір, однорідна поверхня, немає згустків крові. Зачистіть її від плівки, верхнього слизького шару, з допомогою окропу. Занурте в нього печінку на 1 хвилину, щоб знімалося простіше. Щоб продукт не гірчив, перед приготуванням замочіть у підсоленій воді 20−30 хв. Також курячу печінку не варто одразу солити, краще зробіть це після уже приготування страви.
Тепер перейдімо до рецептів від Євгена Клопотенка. Який ваш улюблений — напишіть у нашому Телеграм-каналі NV FOOD.
Куриная печень в сливочном соусе: рецепт к любому гарниру
Изящная нежность: паштет из куриной печени с крем-сыром
Картофельные пундики с куриной печенью: рецепт по-домашнему вкусный и уютный
Классические пирожки с ливером, жареные на сковородке
С яблоками и луком: нежная свиная печень на сковороде