Не лише парові чи варені. Євген Клопотенко поділився рецептами вареників зі своїх гастрономічних експедицій Україною

28 вересня, 18:15
Вареники з вишнями (Фото: сайт klopotenko.com)

Вареники з вишнями (Фото: сайт klopotenko.com)

Що таке вареник в українській культурі? Це традиція, пам’ять, мистецтво, просто смачна домашня страва, без якої складно уявити нашу кухню.

Рецептів вареників в Україні не злічити. Їхні dаріації нашаровувалися роками й десятиліттями. Українці в кожній родині мають власні секрети найпухкішого тіста, соковитої начинки, правильного варіння і «незлипання». Тож досліджувати такий варениковий світ можна, мабуть, нескінченно. Чим і зайнявся український ресторатор та шеф-кухар Євген Клопотенко. Зі своїх експедицій та мандрівок Україною він привозить рецепти різноманітних регіональних страв з метою їх відродження та популяризації.

Реклама

Пропонуємо вам дізнатися п’ять рецептів, які варто не лише проглянути, а й приготувати, поласувати та готувати з пам’яттю про величезне різноманіття української кухні.

Вареники з картоплею на парі: рецепт пухкого тіста на кефірі, яке підійде

Ніжне, еластичне тісто на кефірі та класична картопляна начинка створюють неповторний дует смаку, що завжди асоціюється із відчуттям затишки та тепла.

Вареники з вишнями: рецепт із завжди вдалим тістом, яке не розклеїться

З’їсти миску вареників з вишнями та сметаною — неймовірне задоволення, яке ще на трошки продовжує літо. І звісно домашні, зліплені власноруч варенички смакують якнайкраще!

Вареники “з піском”: давній український рецепт з салом

Розкушуєте ви вареник, а під ніжним тістом відчуваєте хруст і насичений смак шкварок. Більшої автентики уявити складно, та й нащо! Тут довершено буквально все: текстури, смаки, навіть модна назва в стилі сучасних ресторанів, де часто з’являється “пісок” чи “пил”. Де-не-де страву називали апетитніше – “із зажарочкою”.

Опіканці: рецепт української давньої страви

Опіканці традиційно готують з пшоном та маком, а формою нагадують вареники, що трохи "обпікли".

Українські мандрики: традиційний рецепт печива з сирною начинкою

З цим автентичним рецептом буде легко забути про існування сухого та твердого печива. Ці мандрики стануть новою любов'ю, що начинена солодким сиром та маком.
Показати ще новини