Не лише парові чи варені. Євген Клопотенко поділився рецептами вареників зі своїх гастрономічних експедицій Україною
Вареники з вишнями (Фото: сайт klopotenko.com)
Що таке вареник в українській культурі? Це традиція, пам’ять, мистецтво, просто смачна домашня страва, без якої складно уявити нашу кухню.
Рецептів вареників в Україні не злічити. Їхні dаріації нашаровувалися роками й десятиліттями. Українці в кожній родині мають власні секрети найпухкішого тіста, соковитої начинки, правильного варіння і «незлипання». Тож досліджувати такий варениковий світ можна, мабуть, нескінченно. Чим і зайнявся український ресторатор та шеф-кухар Євген Клопотенко. Зі своїх експедицій та мандрівок Україною він привозить рецепти різноманітних регіональних страв з метою їх відродження та популяризації.
Пропонуємо вам дізнатися п’ять рецептів, які варто не лише проглянути, а й приготувати, поласувати та готувати з пам’яттю про величезне різноманіття української кухні.
Вареники з картоплею на парі: рецепт пухкого тіста на кефірі, яке підійде
Вареники з вишнями: рецепт із завжди вдалим тістом, яке не розклеїться
Вареники “з піском”: давній український рецепт з салом
Опіканці: рецепт української давньої страви
Українські мандрики: традиційний рецепт печива з сирною начинкою