Скуштуйте і не пожалкуєте. Як приготувати ідеальну пару: розмаринове печиво і томатний джем до чаю

16 липня 2024, 18:27

Томатний джем стане чарівною парою для розмаринового печива. Ви можете подати невеликий горщик з ним до розкішної тарілки ідеально дозрілих сирів, як ідеальну закуску до улюбленого вина.

Цей рецепт розмаринового печива з томатним джемом має чудовий, хоча й трохи екзотичний аромат розмарину та приємну текстуру здобного пісочного тіста, яка вражає навіть несміливих дегустаторів. Якщо ви сумніваєтесь у смаку — не варто, адже томатний джем є солодко-терпким доповненням до насиченості та хрусткості печива. Як і у випадку з іншими солоними стравами, помідори блискуче поєднуються з розмарином. Помідори насправді є ботанічними фруктами, але зазвичай їх не подають як фрукти, тому джем є справжнім відкриттям. Томатний смак м’який і дуже фруктовий.

Реклама

Томатний джем

Томатний джем (Фото: Instagram @aspicyperspective)
Томатний джем / Фото: Instagram @aspicyperspective

Інгредієнти:

  • 1 кг стиглих помідорів (приблизно 5 великих)
  • 450 г цукру
  • 2 або 3 повороти перечниці із чорним перцем
  • Велика щіпка солі
  • 1 чайна ложка свіжовичавленого лимонного соку

Спосіб приготування:

  1. Доведіть велику каструлю з водою до кипіння. За допомогою ножа для чищення виріжте кінець плодоніжки у кожного помідора, а потім зробіть неглибокий надріз у вигляді хреста в нижній частині.
  2. Занурюємо помідори в киплячу воду, поки шкірка не почне відриватися, приблизно на 30 секунд. Вийміть їх шумівкою і дайте охолонути. Коли помідори достатньо охолонуть, зніміть з них шкірку. Воду викидаємо, а каструлю зберігаємо для приготування джему.
  3. Розріжте помідори навпіл по екватору і обережно видавіть насіння та сік. Наріжте помідори шматочками по 1,5 см.
  4. Поверніть помідори в каструлю, додайте цукор, перець і сіль. Варіть на середньому вогні, часто помішуючи, щоб суміш готувалася рівномірно, доки не випарується більша частина рідини. Якщо час від часу з’являється піна, видаліть її великою ложкою. Зніміть з вогню і додайте лимонний сік.
  5. Розливаємо джем у чисті банки. Щільно закриваємо, даємо охолонути і ставимо в холодильник.

Розмаринове печиво

Розмаринове печиво (Фото: Inst @growforagecookferment)
Розмаринове печиво / Фото: Inst @growforagecookferment

Інгредієнти:

  • 2 склянки (280 г) борошна грубого помелу
  • ¼ склянки (40 г) жовтого кукурудзяного борошна або поленти
  • ½ чайної ложки солі
  • 1 склянка (225 г) несолоного вершкового масла кімнатної температури
  • 10 ст.л. (135 г) цукру
  • 2 великі яєчні жовтки
  • 1 ½ ст. л. дрібно нарізаного листя свіжого розмарину

Приготування:

  1. У невеликій мисці змішайте борошно, кукурудзяне борошно та сіль.
  2. У міксері з насадкою для збивання (або в мисці вручну) збийте масло та цукор на середній швидкості до однорідної маси. Додати яєчні жовтки, а потім розмарин. Додайте борошняну суміш і перемішуйте, поки тісто не стане однорідним і не буде триматися разом.
  3. На злегка присипаній борошном робочій поверхні розділіть тісто навпіл. З кожної половини сформувати колоду довжиною приблизно 15 см і діаметром 4 см. Загорніть колоди в поліетиленову плівку і поставте в холодильник, щоб вони охололи і стали твердими, принаймні на 1 годину.
  4. Встановіть решітки у верхній і нижній третинах духовки; розігрійте духовку до 175 °C. Застеліть 2 дека пергаментним папером або силіконовими килимками для випікання.
  5. Наріжте колоди на диски товщиною 6 мм і покладіть диски на відстані приблизно 11,5 см один від одного на підготовлені листи.
  6. Випікайте, повертаючи деко посередині випікання, поки краї печива не підрум'яняться, приблизно 12 хвилин. Даємо повністю охолонути.
  7. Викладаємо 1 ½ чайної ложки джему на нижню сторону половини печива. Зверху на джем покладіть друге печиво, нижньою стороною вниз, щоб вийшли сендвічі. Смачного!
Показати ще новини