Скуштуйте і не пожалкуєте. Як приготувати ідеальну пару: розмаринове печиво і томатний джем до чаю
Томатний джем стане чарівною парою для розмаринового печива. Ви можете подати невеликий горщик з ним до розкішної тарілки ідеально дозрілих сирів, як ідеальну закуску до улюбленого вина.
Цей рецепт розмаринового печива з томатним джемом має чудовий, хоча й трохи екзотичний аромат розмарину та приємну текстуру здобного пісочного тіста, яка вражає навіть несміливих дегустаторів. Якщо ви сумніваєтесь у смаку — не варто, адже томатний джем є солодко-терпким доповненням до насиченості та хрусткості печива. Як і у випадку з іншими солоними стравами, помідори блискуче поєднуються з розмарином. Помідори насправді є ботанічними фруктами, але зазвичай їх не подають як фрукти, тому джем є справжнім відкриттям. Томатний смак м’який і дуже фруктовий.
Томатний джем
Інгредієнти:
- 1 кг стиглих помідорів (приблизно 5 великих)
- 450 г цукру
- 2 або 3 повороти перечниці із чорним перцем
- Велика щіпка солі
- 1 чайна ложка свіжовичавленого лимонного соку
Спосіб приготування:
- Доведіть велику каструлю з водою до кипіння. За допомогою ножа для чищення виріжте кінець плодоніжки у кожного помідора, а потім зробіть неглибокий надріз у вигляді хреста в нижній частині.
- Занурюємо помідори в киплячу воду, поки шкірка не почне відриватися, приблизно на 30 секунд. Вийміть їх шумівкою і дайте охолонути. Коли помідори достатньо охолонуть, зніміть з них шкірку. Воду викидаємо, а каструлю зберігаємо для приготування джему.
- Розріжте помідори навпіл по екватору і обережно видавіть насіння та сік. Наріжте помідори шматочками по 1,5 см.
- Поверніть помідори в каструлю, додайте цукор, перець і сіль. Варіть на середньому вогні, часто помішуючи, щоб суміш готувалася рівномірно, доки не випарується більша частина рідини. Якщо час від часу з’являється піна, видаліть її великою ложкою. Зніміть з вогню і додайте лимонний сік.
- Розливаємо джем у чисті банки. Щільно закриваємо, даємо охолонути і ставимо в холодильник.
Розмаринове печиво
Інгредієнти:
- 2 склянки (280 г) борошна грубого помелу
- ¼ склянки (40 г) жовтого кукурудзяного борошна або поленти
- ½ чайної ложки солі
- 1 склянка (225 г) несолоного вершкового масла кімнатної температури
- 10 ст.л. (135 г) цукру
- 2 великі яєчні жовтки
- 1 ½ ст. л. дрібно нарізаного листя свіжого розмарину
Приготування:
- У невеликій мисці змішайте борошно, кукурудзяне борошно та сіль.
- У міксері з насадкою для збивання (або в мисці вручну) збийте масло та цукор на середній швидкості до однорідної маси. Додати яєчні жовтки, а потім розмарин. Додайте борошняну суміш і перемішуйте, поки тісто не стане однорідним і не буде триматися разом.
- На злегка присипаній борошном робочій поверхні розділіть тісто навпіл. З кожної половини сформувати колоду довжиною приблизно 15 см і діаметром 4 см. Загорніть колоди в поліетиленову плівку і поставте в холодильник, щоб вони охололи і стали твердими, принаймні на 1 годину.
- Встановіть решітки у верхній і нижній третинах духовки; розігрійте духовку до 175 °C. Застеліть 2 дека пергаментним папером або силіконовими килимками для випікання.
- Наріжте колоди на диски товщиною 6 мм і покладіть диски на відстані приблизно 11,5 см один від одного на підготовлені листи.
- Випікайте, повертаючи деко посередині випікання, поки краї печива не підрум'яняться, приблизно 12 хвилин. Даємо повністю охолонути.
- Викладаємо 1 ½ чайної ложки джему на нижню сторону половини печива. Зверху на джем покладіть друге печиво, нижньою стороною вниз, щоб вийшли сендвічі. Смачного!