У пластиковій пляшці. Як швидко приготувати хрусткі солоні бочкові огірки на зиму в розсолі з холодної води
Майже всі люблять їсти хрусткі солоні огірки, особливо взимку, особливо у випадку, коли самі їх не консервували.
Хрусткі солоні огірки у пластикових пляшках не потрібно закручувати в банки, до того ж, для них не потрібно готувати гарячий розсіл. Заготівля відбувається надзвичайно швидко та без зайвих зусиль, неначе у казці, в якій достатньо мати самі огірки, п’ятилітрові пластикові пляшки, стандартний набір інгредієнтів для засолювання та прохолодне місце, де соління зберігаються протягом всієї зими.
Як приготувати на зиму солоні огірки у п’ятилітрових пляшках
Інгредієнти
На одну пляшку
Огірки — 3 кг
Часник — 5 зубчиків
Лист хрону — 1 шт.
Кріп — 1 стебло
Лавровий лист — 2 шт.
Чорний перець (горошок) — 6 шт.
Солодкий перець, листя смородини (за бажанням) — 2 шт.
Для розсолу
Вода (чиста) — 1 л
Сіль — 40 г
Приготування
Покладіть свіжі огірки невеликого розміру у зручну глибоку ємність, ретельно промийте холодною водою та залиште у ній.
Якщо будете використовувати перець, помийте його, почистіть та наріжте скибочками.
Хрін та кріп також помийте та, за бажанням, подрібніть.
Часник почистіть та поділіть на зубчики.
Складіть всі інгредієнти рецепту на дно чистої пляшки, додайте огірки, з яких заздалегідь злийте воду.
У окремій ємності розчиніть сіль у чистій холодній воді, залийте нею огірки та щільно закрийте.
Поставте пляшки з огірками у темне прохолодне місце. Через 5−7 днів вони будуть готові та залишатимуться хрусткими протягом всієї зими.
Смачного!