Повно начинки. Як приготувати легку та солодку сирну запіканку з маком

4 вересня 2024, 03:21

Ви могли натрапляти на жартівливі фото із зображеннями булочок, де замість шару маку у булочці була лише маленька його купка. Але це не та історія. У запіканці за цим рецептом маку справді купа, і він чудово поєднується із ніжним сиром.

Популярність домашньої, повітряної та вершкової запіканки не забере жоден популярний чизкейк. А смачна начинка — ще одна причина пробувати нові види цього українського десерту. Важливо, щоб її було вдосталь, як у цій маковій запіканці. Рецептом поділилася Фуд-блогерка Віка на своїй сторінці в Інстаграм.

Реклама

Сирна запіканка з маком

Інгредієнти:

  • 700 г кисломолочного сиру 5%
  • 50 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 3 яйця
  • 60 г борошна

Для начинки:

150−200 г готової макової начинки або власної

Приготування:

  1. Щоб зробити начинку візьміть 100 г сухої макової начинки з магазину, додайте 40 г окропу. Почекайте 15 хві приберіть зайву вологу. Додайте 50 г густого абрикосового варення.
  2. Для основи потрібно перетерти сир через сито чи блендером. Далі додайте яйця, цукор, ванільний цукор і перемішайте. Додавайте потрохи борошно та перемішайте.
  3. У змащену олією форму викладаємо 2/3 сирного тіста, робимо ложкою поглиблення і викладаємо в нього макову начинку. «Закриваємо» пиріг залишками тіста та випікаємо запіканку 40 хв при 180 градусів. Даємо повність охолонути та ставимо ще на 2 години в холодильник. Смачного!
Показати ще новини