Надзвичайно зручно. П’ять простих рецептів приготування їжі заздалегідь — одна година зекономить п’ять
Заготівля страв на перед — це найкращий спосіб зберегти купу часу та заздалегідь подбати про своє харчання. Якщо у вас забитий графік спробуйте завчасно зробити ці п’ять страв, а далі просто насолоджуватися їхньою поживністю з чистою совістю.
Трапляються такі дні, коли запланована купа справ і навіть немає пів годинки поїсти, не те щоб стояти біля плити. Якщо вам набридли бутерброди та кава на обід — спробуйте ці п’ять рецептів ситних та збалансованих обідів, які ми пропонуємо приготувати на кілька днів вперед. Прості інгредієнти, година часу у вільний день — і ваш спокій та шлунок врятовані. У вашому меню яєчні суші з рисом, курячий буріто боул, салат Цезар з лососем та курячий Сатай.
Основні інгредієнти для приготування:
- 3 яйця
- 2 філе лосося
- 4 філе курячого стегна без кісток і шкіри
- 500 г вареного коричневого рису або басматі (або 250 г нешліфованого рису, приготованого згідно з інструкцією на упаковці)
Допоміжні інгредієнти:
- 1 качан салату ромен
- 200 г стручкової квасолі
- 1 авокадо
- ½ огірка
- 1 морква
- 1 лайм
- 300 г натурального йогурту (половина використовується для приготування цезаря, решта — для подачі з кеджері та буріто)
- 1 невеликий пучок коріандру
Соус Сатай:
- 250 мл кокосових вершків
- 300 г арахісового масла
- 2 лайми, сік
- 1 ст.л. рідкого меду
- 2 ст.л. рибного соусу
- 2 ст.л. соєвого соусу
- 2 ст.л. тамаринової пасти
Заправка Цезар:
- 150 г натурального йогурту
- ½ зубчика часнику, подрібнений
- 1 ч.л. діжонської гірчиці
- 10 г пармезану, натертого на тертці
- ½ ч.л. вустерширського соусу
- ½ лимона, цедра та сік
- Сіль і чорний мелений перець
- Соєвий соус для суші
- 3 ст.л. соєвого соусу
- 1 ст.л. мірін
- 1 ст.л. рисового оцту
- 1 червоний перець чилі, тонко нарізаний
Збірка:
- Основні підготовчі інгредієнти
- Вторинні інгредієнти
- Соус Сатай
- Заправка Цезар
- Соєвий соус для суші
- 1 лист норі
- Невелика жменя сухариків
- 1 ч.л. куркуми
- 1 ст.л. пасти каррі
- 2 ст.л. приправи для фахіти
- 100 г чорної квасолі, відцідженої та промитої
- 100 г солодкої кукурудзи, відцідженої та промитої
Етапи приготування страв:
- Спочатку покладіть яйця кімнатної температури в киплячу воду і варіть на повільному вогні вісім хвилин. Наприкінці варіння перекладіть на крижану баню і залиште охолоджуватися. Почистіть і відкладіть убік, накривши вологим кухонним рушником або поставивши у воду, щоб запобігти висиханню.
- Викладіть філе лосося на деко, застелене великим шматком фольги. Посоліть, поперчіть, збризніть олією і загорніть лосося у фольгу, щоб вийшов намет. Запікайте в духовці при 180 °C протягом 8−10 хвилин, поки лосось не стане майже готовеньким. Відставте в сторону, щоб охолонув.
- Розігрійте середню антипригарну сковороду з 1 столовою ложкою олії. Посоліть і поперчіть курку та обсмажте по 3−4 хвилини з кожного боку до золотистої скоринки і повної готовності.
Другорядні інгредієнти:
- Наріжте салат ромен на шматочки розміром з один укус — густо подрібніть його, поки він ще прикріплений до кореня.
- Бланшуємо стручкову квасолю в киплячій підсоленій воді до готовності (5−6 хвилин). Охолодіть під водою і відкладіть вбік.
- Авокадо очищаємо від шкірки, видаляємо кісточку та нарізаємо кубиками. Вичавіть трохи лимонного або лаймового соку, щоб запобігти зміні кольору.
- Огірок наріжте невеликими брусочками. Моркву натріть на тертці або наріжте соломкою. Наріжте лайм часточками.
Соус Сатай :
Для соусу сатай підігрійте кокосове молоко та арахісове масло на сковороді та додайте всі приправи, постійно збиваючи до утворення емульсії. Залиште при кімнатній температурі — він може розшаруватися, якщо стоятиме в холодильнику або стоятиме надто довго, але просто збийте його віночком, щоб він знову з'єднався.
Заправка Цезар:
Для заправки «Цезар» просто змішайте всі інгредієнти і приправте за смаком. Якщо хочете, можете додати 1−2 розім'яті анчоуси, але заправка і так дуже гостра.
Соєвий соус для суші:
Змішайте інгредієнти для соєвого маринаду, додавши дрібку цукру, якщо потрібно.
Яєчні суші з рисом:
125 г рису, 1 яйце, розрізане навпіл, 1/3 нарізаного кубиками авокадо, ½ огіркових паличок, ½ тертої моркви, гілочки коріандру, 1 часточка лайма, соєвий соус для суші, кунжутне насіння. Загорніть усі інгредієнти в такій черговості у листи для суші і дайте стабілізуватися принаймні пів години у загорнутому виді.
Салат «Цезар» з лососем:
¾ салату ромен, 1/3 стручкової квасолі, 1/3 авокадо, сухарики, 1 яйце, 1 шматок лосося, заправка «Цезар
Курячий сатай:
125 г рису, ½ тертої моркви, ½ огіркових паличок, 1/3 стручкової квасолі, 2 курячих стегенця, гілочки коріандру, 1 часточка лайма, кунжут
Кеджері з лосося:
На сковороді нагрійте 125 г рису з чайною ложкою куркуми та столовою ложкою пасти каррі і перемішайте до однорідної маси, потім додайте: 1 філе лосося, 1 яйце, 1/3 стручкової квасолі, гілочки коріандру, 1 часточку лайма, ложечку йогурту.
Курячий буріто Боул:
На сковороді розігрійте 125 грамів рису з 2 столовими ложками суміші для фахіти, додайте чорну квасолю та кукурудзу, перемішайте і висипте зверху: 2 курячі стегенця, 1/3 авокадо, гілочки коріандру, ложка йогурту.
Помістіть кожну страву у пластиковий судочок з кришкою та зберігайте протягом кількох днів
- З залишками курятини, рису і не тільки. П’ять нескладних рецептів вечері, яку можна і при діабеті
- Традиції проти сучасності. Що їдять та п’ють на сніданок у Китаї (із рецептом парових булочок бао)
- Полуничні вечірки 19 століття. Які тематичні розваги були у США та Британії та чим на них частували (з рецептами)