П’ять хвилин і готово. Рецепт поживного «курячого» салату з нуту
Поживна і багата на клітковину вегетаріанська альтернатива звичному салату. Крім того, таку страву легко транспортувати, тож салат ідеально підходить для пікніків і, безсумнівно, урізноманітнить ваш звичайний робочий обід.
Цей салат з нуту під назвою Курча — вегетаріанська версія класичного курячого салату з куркою. Однак, тут ви не знайдете імітацій на смак чи вигляд м’яса. Нут чудово замінив поживність та потрібну текстурність у цьому рецепті. Його надзвичайно швидко готувати: знадобляться лічені хвилини. Це ідеальний варіант, якщо ви шукаєте прості та здорові ідеї для обіду чи на швидкий сніданок. Сподобається як дітям, так і молодим людям, адже він легкий, смачний, вершковий та корисний.
Салат з нуту Курча
Інгредієнти:
- ½ склянки майонезу з канолової олії або звичайного
- 3 ст. л. подрібненої свіжої петрушки з плоскими листками
- 2 ст. л. подрібненого свіжого кропу
- 1 ½ ч. л. діжонської гірчиці в сільському стилі
- ½ ч. л. кошерної солі, трошки менше, якщо звичайної
- ½ ч. л. копченої паприки
- ¼ ч. л. меленого перцю
- 2 банки консервованого нуту, промитого
- ½ склянки нарізаної селери (з 2 стебел)
- ¼ склянки дрібно нарізаної цибулі-шалот (з 1 великої цибулини)
Приготування:
Змішайте в мисці майонез, петрушку, кріп, гірчицю, сіль, паприку і перець. Додати нут, селеру та цибулю-шалот; перемішати до отримання однорідної маси. Подавати охолодженим і смакувати.