Сучасна українська кухня. Як приготувати салат із буряка та цикорію за рецептом Олі Геркулес
Маринований буряк, солодкий апельсин, солоні оливки і свіжий гіркенький цикорій. Таким є склад неймовірного салату від відомої у світі кулінарки Олі Геркулес.
Рецепт салату із буряком та цикорієм написала Оля Геркулес. Вона є авторкою книжок-бестселерів кулінарії, веде активну громадську діяльність і ділиться своїми рецептами з усім світом. Попри наші класичні уявлення, що українська кухня — це лише данина столітнім традиціям, можемо помітити, що Оля розповідає сучасні рецепти. Вони натхненні українськими смаками та локальними продуктами. Часто це усе приправлено британськими інгредієнтами, оскільки кулінарка проживає саме там.
Салат із буряка, цикорію та апельсина
Інгредієнти:
- 2 середні буряки
- 2 цикорію
- 2 апельсини
- 12 оливок каламата без кісточок, розрізаних навпіл
- ¼ червоної цибулі, дрібно нарізаної
Заправка:
- 40 мл фруктового оцту (Оля використовує чорносмородиновий, але також підійде винний або яблучний)
- 1 ч.л. меду
- 1 ч.л. мальдонської солі, плюс додатково
- 2 ст.л. нерафінованої соняшникової олії, або по 1 ст.л. оливкової та кунжутної олії
- Зелень кропу
Спосіб приготування:
- Щоб відварити буряк, просто покладіть його шкіркою в каструлю з холодною водою. Доведіть до кипіння і варіть близько 40 хвилин або до тих пір, поки ніж не буде легко протикати буряк.
- Наріжте цикорій тонкими пластинками. Наріжте апельсини сегментами.
- Покладіть оцет, мед і одну ч. л. мальдонської солі у велику миску, добре перемішайте, оцет допоможе розчинити мед і сіль. Коли буряк буде готовий, очистіть його від шкірки і наріжте тонкими скибочками.
- Опустіть скибочки в приправлений оцет. Ви можете залишити їх там маринуватися на 15 хвилин або зробити це заздалегідь і залишити їх маринуватися в оцті на ніч.
- Потім додайте цикорій, шматочки апельсина, оливки та цибулю. Все добре перемішайте. Викладіть на сервірувальну тарілку, полийте олією і додайте кріп.