Швидкий сніданок або перекус. Як за десять хвилин приготувати смажені помідори під сиром
Помідори під сиром — мрія всіх, хто любить швидкі сніданки.
Приготуйте швидкий сезонний сніданок або перекус з помідорами та сиром. У вашому розпорядженні неймовірно простий рецепт з невеликою кількістю інгредієнтів, які є на кожній кухні та, в результаті, достатньо ситна страва, яка підіймає настрій.
Як приготувати помідори під сиром на сніданок або перекус
Інгредієнти
Помідори (щільні) — 300 г
Сир твердий — 60 г
Цибуля — 70 г
Часник — 1 зубчик
Олія — 2 ст. л.
Сіль — 0,1 ч. л.
Чорний перець — дрібка
Італійські або прованські трави — за бажанням
Приготування
Почистіть цибулю та наріжте дрібними кубиками.
Позбавте часник від шкуринки та подрібніть.
Помідори помийте, просушіть та наріжте кружальцями 5−6 мм у товщину.
Сир потріть на великій тертці.
Поставте пательню з олією на середній вогонь, розігрійте, викладіть цибулю та часник.
Підсмажте до напівпрозорості постійно помішуючи.
Зменште вогонь, викладіть на цибулю з часником помідори, посоліть, посипте перцем, спеціями, накрийте кришкою та залиште на 10 хвилин.
За цей час томати мають розм’якнути, але не розповзтися, а цибуля з часником не повинні підгоріти.
Відкрийте кришку пательні, посипте сиром помідори, закрийте кришку та вимкніть вогонь під пательнею або переставте її з плити.
Через 4−5 хвилин сир має розплавитися й ваш сніданок чи перекус буде готовий. Якщо хочете отримати більш суху золотисту скоринку, поставте помідори з сиром на кілька хвилин у розігріту духовку.
Подавайте помідори під сиром на стіл доки вони не охолонуть. За бажанням, прикрасьте їх зеленню.
Смачного!