Швидкий сніданок або перекус. Як за десять хвилин приготувати смажені помідори під сиром

29 серпня 2024, 07:01

Помідори під сиром — мрія всіх, хто любить швидкі сніданки.

Приготуйте швидкий сезонний сніданок або перекус з помідорами та сиром. У вашому розпорядженні неймовірно простий рецепт з невеликою кількістю інгредієнтів, які є на кожній кухні та, в результаті, достатньо ситна страва, яка підіймає настрій.

Реклама

Як приготувати помідори під сиром на сніданок або перекус

Інгредієнти

Помідори (щільні) — 300 г

Сир твердий — 60 г

Цибуля — 70 г

Часник — 1 зубчик

Олія — 2 ст. л.

Сіль — 0,1 ч. л.

Чорний перець — дрібка

Італійські або прованські трави — за бажанням

Приготування

Почистіть цибулю та наріжте дрібними кубиками.

Позбавте часник від шкуринки та подрібніть.

Помідори помийте, просушіть та наріжте кружальцями 5−6 мм у товщину.

Сир потріть на великій тертці.

Поставте пательню з олією на середній вогонь, розігрійте, викладіть цибулю та часник.

Підсмажте до напівпрозорості постійно помішуючи.

Зменште вогонь, викладіть на цибулю з часником помідори, посоліть, посипте перцем, спеціями, накрийте кришкою та залиште на 10 хвилин.

За цей час томати мають розм’якнути, але не розповзтися, а цибуля з часником не повинні підгоріти.

Відкрийте кришку пательні, посипте сиром помідори, закрийте кришку та вимкніть вогонь під пательнею або переставте її з плити.

Через 4−5 хвилин сир має розплавитися й ваш сніданок чи перекус буде готовий. Якщо хочете отримати більш суху золотисту скоринку, поставте помідори з сиром на кілька хвилин у розігріту духовку.

Подавайте помідори під сиром на стіл доки вони не охолонуть. За бажанням, прикрасьте їх зеленню.

Смачного!

Показати ще новини