Пухкіші ніж на пательні. Як приготувати смачні повітряні оладки в духовці та зекономити час
Оладки на кефірі - ідеальний сніданок, який можна приготувати без пательні.
Коли дуже хочеться оладок на сніданок, а бажання стояти біля плити не має, можна приготувати улюблену страву в духовці. Швидко замісіть тісто, сформуйте оладки, поставте їх запікатися та насолодіться вільним часом.
Як приготувати оладки на кефірі в духовці
Інгредієнти
Кефір — 250 мл
Борошно — 250 г
Яйця — 2 шт.
Цукор 1,5 ст. л.
Розпушувач — 1 ч. л.
Олія — 2 ст. л.
Сіль — 0,5 ч. л.
Приготування
Заздалегідь дістаньте з холодильника кефір та яйця, вони не мають бути холодними.
Розбийте яйця у ємність для замішування тіста, додайте цукор, сіль і збийте до однорідності.
Додайте більшу частину кефіру, перемішайте та додайте просіяне борошно.
Тісто має вийти трішки густішим, ніж на звичайні оладки. Для цього, якщо необхідно, додайте більше борошна.
Додайте розпушувач у залишки кефіру перемішайте та поступово влийте у тісто, щоб воно не осіло та пішло пухирцями.
Застеліть деко пергаментом, сформуйте на ньому оладки та поставте запікатися у заздалегідь прогріту до 200 градусів духовку приблизно на 20 хвилин.
Готові оладки мають вийти рум’яними та достатньо високими.
Викладіть їх на тарілку та подавайте з улюбленим варенням.
Смачного!