Пухкіші ніж на пательні. Як приготувати смачні повітряні оладки в духовці та зекономити час

20 серпня 2024, 04:03

Оладки на кефірі - ідеальний сніданок, який можна приготувати без пательні.

Коли дуже хочеться оладок на сніданок, а бажання стояти біля плити не має, можна приготувати улюблену страву в духовці. Швидко замісіть тісто, сформуйте оладки, поставте їх запікатися та насолодіться вільним часом.

Реклама

Як приготувати оладки на кефірі в духовці

Інгредієнти

Кефір — 250 мл

Борошно — 250 г

Яйця — 2 шт.

Цукор 1,5 ст. л.

Розпушувач — 1 ч. л.

Олія — 2 ст. л.

Сіль — 0,5 ч. л.

Приготування

Заздалегідь дістаньте з холодильника кефір та яйця, вони не мають бути холодними.

Розбийте яйця у ємність для замішування тіста, додайте цукор, сіль і збийте до однорідності.

Додайте більшу частину кефіру, перемішайте та додайте просіяне борошно.

Тісто має вийти трішки густішим, ніж на звичайні оладки. Для цього, якщо необхідно, додайте більше борошна.

Додайте розпушувач у залишки кефіру перемішайте та поступово влийте у тісто, щоб воно не осіло та пішло пухирцями.

Застеліть деко пергаментом, сформуйте на ньому оладки та поставте запікатися у заздалегідь прогріту до 200 градусів духовку приблизно на 20 хвилин.

Готові оладки мають вийти рум’яними та достатньо високими.

Викладіть їх на тарілку та подавайте з улюбленим варенням.

Смачного!

Показати ще новини