Замість млинців та оладків. Як швидко приготувати німецький десертний заливний пиріг на пательні
Приготування млинців та оладок займає певний час, який є не завжди, тому варто звернути увагу на рецепт заливного німецького пирога.
Приготуйте на сніданок заливний німецький пиріг на пательні. В результаті матимете смачну ситну, але легку страву та зекономлений час на її приготування.
Як швидко приготувати німецький заливний пиріг на пательні
Інгредієнти
Борошно — 120 г
Яйця — 3 шт.
Молоко — 250 мл
Маслов вершкове — 50 г
Цукор — 5 ст. л.
Ванільний цукор — 10 г
Сіль — дрібка
Приготування
Розбийте яйця та обережно розділіть на білки та жовтки.
Білки збийте до пишної маси.
До жовтків додайте 2 ст. л. цукру, сіль, ванільний цукор, половину молока, борошно та збийте до однорідності.
Додайте другу половину молока, ретельно перемішайте, потім додайте білки та знов перемішайте.
Змастіть стінки та дно пательні маслом, прогрійте її на середньому вогні, влийте тісто, накрийте кришкою та готуйте приблизно 5−7 хвилин.
Після цього підійміть кришку, перегорніть пиріг на іншу сторону та готуйте ще кілька хвилин.
Потім, прямо на пательні, розділіть пиріг на шматки, як піцу, в середину покладіть масло, зверху посипте цукром та перегорніть кожен шматок.
Таким чином цукровий шар злегка карамелізується.
Готовий пиріг, за бажанням, можна прикрасити цукровою пудрою, або подати на стіл з улюбленим варенням чи сметаною.
Смачного!