Подвійний хрускіт. Як приготувати пиріг з молодою капустою від ініціаторки проєкту Пиріг Незалежності

19 серпня 2024, 23:43

Пироги з капустою — одні з найбільш соковитих. Капуста не розвалюється, а віддає свій сік та смак тонкому тісту філо у цьому рецепті.

Українські ентузіасти та дослідники створили проєкт Пиріг Незалежності, покликаний відтворити чи створити гастрономічний символ Дня Незалежності України, який святкують 24 серпня. Таким обрали пиріг — універсальну та знайому кожному страву. Нині творці діляться власними рецептами сімейних та просто улюблених пирогів на сторінці проєкту у Facebook. Рецепт цієї рум’яної випічки з молодою капустою розповіла Наталія Емченко, директорка зі звʼязків з громадськістю та комунікацій System Capital Management та одна з ініціаторок проєкту.

Реклама

Пиріг з молодо капустою

Інгредієнти:

  • Капуста молода 1 кг
  • Масло вершкове 50 г
  • Молоко 150 мл
  • Тісто філо (11−12), 2 листи

Приготування:

  1. Пошинкувати капусту. Присмажити на максимальному вогні на вершковому маслі; ⁠Залити молоком до половини; ⁠Посолити й додати столову ложку цукру;
  2. На дуже повільному вогні тушкувати допоки не випариться все молоко; Дати охолонути. Два листи тіста філо покласти хрестом;
  3. Середину замазати розтопленим вершковим маслом; В середину покласти не гарячу капусту;
  4. Завернути краї так, щоб в центрі залишився невеликий відкритий фрагмент начинки. Пиріг ставимо в розігріту до 180 °C духовку до на 20−25 хв. А якщо точно, то допоки пиріг не стане красивим. Смачного!
Показати ще новини