У вині та в каркаде. П’ять лайфхаків фарбування яєць на Великдень — забудете про магазинні барвники

13 квітня 2024, 16:38

5 травня в Україні, християни східного обряду святкуватимуть Великдень. Традиційно до цього дня прийнято фарбувати яйця. NV Food зібрав п’ять лайфхаків для приготування крашанок.

Крашанки та писанки до Паски найкраще фарбувати у Велику суботу напередодні самого свята. Адже до цього дня вже здійснено всі головні приготування та можна у спокійній атмосфері зайнятися творчим процесом. Окрім цього, важлива й практична сторона питання. Яйця зварені та пофарбовані за день до свята не встигнуть зіпсуватись. Пропонуємо цього року забути про готову фарбу, а пофарбувати крашанки за допомогою натуральних інгредієнтів, що завжди є під рукою.

Реклама

П’ять лайфаків для фарбування яєць на Великдень

Мармурові крашанки

За цим покроковим відео ваші крашанки будуть виглядати неймовірно. Ви точно захочете повторити лайфхак на наступний рік.

Оливкові крашанки

За цим лайфхаком вам знадобиться п’ять яєць, 1 л води, 1 ст. л. куркуми та чай каркаде. Залийте яйця водою та доведіть до кипіння. Додайте куркуму та каркаде. Варіть яйця протягом 15 хвилин. Зніміть яйця з плити та дайте їм повністю охолонути. Вийміть яйця з води та дайте їм висохнути. Колір яєць можна регулювати кількістю каркаде. Чим більше самого чаю, тим інтенсивнішим буде колір.

В овочевому лушпинні

Для цього лайфхаку вам знадобиться синя капуста, 1,5 л води. Лушпиння з 1 цибулі, 50 мл оцту (якщо хочете яскравіший колір, то додайте його відразу у воду на початку варіння, а не в кінці). Яйця потрібно варити приблизно 15 хв. Коли вимкните вогонь, влийте оцет і залиште яйця до повного охолодження в цій воді.

Крашанки у вині

Для цього лайфхаку вам буде потрібно 4−5 шт яєць на одну літру червоного солодкого вина. Перед приготуванням яйця залиште на 2−3 год при кімнатній температурі, щоб в процесі приготування вони не потріскались. Промийте їх від бруду в теплій воді. Залийте вином, яйця мають бути повністю ним покриті. Бажано, щоб вони якомога менше торкалися одне одного. Варимо після закипання ще 10 хв. Залишаємо на ніч в цьому розчині, щоб отримати насичений колір. Готові яйця викладаємо на паперовий рушник і залишаємо до висихання, витирати не потрібно.

Жовто-блакитні крашанки

Для цього простого лайфхаку вам знадобляться лиш яйця, куркума, синя капуста, вода і гарний настрій.

Показати ще новини