По-німецьки. Топ-5 страв із яєць на Великдень: що приготувати, якщо яйця тріснули під час варіння
Якщо ви бажаєте порадувати своїх близьких справжнім частуванням, у нас є кілька прекрасних ідей для смачних рецептів
Варені яйця — справжній хіт на Великдень. Традиційно у нас їдять крашанки, але наприклад, якщо у вас потріскалися яйця — приготуйте з них супер страви за цими німецькими рецептами.
Нагадаємо, що цього року святкування Великодня в Європі для християн західного обряду, зокрема католиків, припадає на 31 березня, тоді як парафіяни східних церков (зокрема православні) відзначатимуть цей день 5 травня.
Салат зі шпинатом, авокадо та яйцем
Інгредієнти:
- 4 яйця
- 1 шалот
- 200 г молодого листового шпинату
- 4 ст. ложки білого винного оцту
- Сіль
- Перець
- 4 ст. ложки оливкової олії
- 1 стиглий авокадо
- 4 ч. ложки олії
- 40 г кеш’ю (нарізаних)
- ½ ч. ложки гострого червоного порошку каррі
- 250 г помідорів чері
Приготування:
- Варіть яйця в киплячій воді 6−8 хвилин до бажаного ступеня готовності. Остудіть і очистіть.
- Наріжте шалот дрібно. Вимийте й обсушіть листовий шпинат.
- У мисці змішайте білий винний оцет, холодну воду, сіль, перець і оливкову олію. Додайте нарізаний шалот. Енергійно збийте.
- Викладіть шпинат на блюдо. Наріжте авокадо та яйця, викладіть їх поверх шпинату.
- Обсмажте кеш’ю на сковорідці з олією до золотистого кольору, додайте гострий червоний порошок каррі. Знежирте на кухонному папері.
- Обсмажте на тій самій сковороді помідори чері. Додайте їх і кеш’ю до салату.
- Подавайте з чіабаттою або багетом.
Яйця з авокадо
Інгредієнти:
- 10 органічних яєць
- Зелена цибуля (за бажанням)
- 2 маленьких стиглих авокадо
- 4 ст. ложки лимонного соку
- 5 г суміші спецій Ель Затар
- 4 ч. ложки олії авокадо (або конопляна олія)
- ½ ч. ложки пулбібера (подрібненого сушеного перцю)
- Пластівці морської солі
Приготування:
- Підсмажте кунжут на сухій пательні до золотистого кольору, залиште остигати.
- Варіть яйця круто 6 хвилин, остудіть і очистіть.
- Наріжте зелену цибулю.
- Розріжте авокадо, видаліть кісточку, витягніть м’якоть і наріжте кубиками. Полийте лимонним соком.
- Збийте вінчиком суміш спецій Ель Затар, лимонний сік і олію.
- Викладіть на блюдо авокадо, яйця та зелену цибулю. Полийте масляною сумішшю. Посипте пулбібером і морською сіллю.
Сендвіч зі спаржею та шинкою
Інгредієнти:
- 4 органічних яйця
- 4 стебла плосколистої петрушки
- 500 г зеленої спаржі
- 2 ст. ложки оливкової олії
- Сіль
- Перець
- 2 багети
- 4 ст. ложки майонезу
- 200 г молодого таледжіо
- 100 г пармської шинки
- 2 ст. ложки ель бальзаміко
Приготування:
- Варіть яйця круто 8 хвилин, остудіть і очистіть.
- Обріжте петрушку.
- Очистіть і обріжте нижню третину спаржі. Обсмажте її на сковороді з олією 3 хвилини. Посоліть і поперчіть.
- Розріжте багети навпіл, змастіть майонезом, викладіть спаржу, скибочки таледжіо і пармської шинки.
- Запікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 4−5 хвилин.
- Покладіть нарізані яйця, шинку та петрушку. Полийте ель бальзаміко.
- Складіть сендвічі та подавайте.
Яєчний салат Вальдорф
Інгредієнти:
- 4 органічних яйця
- 200 г селери із зеленню
- 80 г волоських горіхів
- 300 г кислих яблук
- 3 ст. ложки лимонного соку
- 100 г майонезу
- 100 г йогурту (3,5% жирності)
- Сіль
- Перець
Приготування:
- Варіть яйця круто 10 хвилин, остудіть і очистіть.
- Наріжте селеру та зелень.
- Грубо наріжте волоські горіхи. Наріжте яблука тонкими скибочками, змішайте з лимонним соком.
- У великій мисці змішайте селеру, волоські горіхи, яблука, майонез і йогурт. Приправте сіллю і перцем.
- Наріжте яйця і додайте їх у салат. Перемішайте та охолодіть перед подачею.
Неправильний кролик
Інгредієнти:
- 10 органічних яєць
- 150 г білої цибулі
- 2 ст. ложки олії
- 6 шматочків цільнозернового тосту
- 20 г вершкового масла
- 250 г смугастого бекону
- 1 кг фаршу
- 3 ст. ложки гірчиці
- Сіль
- Перець
Приготування:
- Варіть 6 яєць круто 8 хвилин, остудіть і почистіть. Наріжте білу цибулю дрібно й обсмажте на олії до прозорості.
- Замочіть тост у воді, потім відіжміть.
- Змішайте фарш із тостом, обсмаженою цибулею, яйцями, гірчицею, сіллю і перцем. Замісіть тісто.
- Викладіть на форму для випічки бекон, потім викладіть половину фаршу, розкладіть відварені яйця в ряд, потім додайте фарш, що залишився, і притисніть.
- Запікайте в духовці при 200 градусах близько 1 години.
- Остудіть перед нарізанням.