По-німецьки. Топ-5 страв із яєць на Великдень: що приготувати, якщо яйця тріснули під час варіння

20 березня 2024, 02:15

Якщо ви бажаєте порадувати своїх близьких справжнім частуванням, у нас є кілька прекрасних ідей для смачних рецептів

Варені яйця — справжній хіт на Великдень. Традиційно у нас їдять крашанки, але наприклад, якщо у вас потріскалися яйця — приготуйте з них супер страви за цими німецькими рецептами.

Реклама

Нагадаємо, що цього року святкування Великодня в Європі для християн західного обряду, зокрема католиків, припадає на 31 березня, тоді як парафіяни східних церков (зокрема православні) відзначатимуть цей день 5 травня.

Салат зі шпинатом, авокадо та яйцем

Інгредієнти:

  • 4 яйця
  • 1 шалот
  • 200 г молодого листового шпинату
  • 4 ст. ложки білого винного оцту
  • Сіль
  • Перець
  • 4 ст. ложки оливкової олії
  • 1 стиглий авокадо
  • 4 ч. ложки олії
  • 40 г кеш’ю (нарізаних)
  • ½ ч. ложки гострого червоного порошку каррі
  • 250 г помідорів чері

Приготування:

  1. Варіть яйця в киплячій воді 6−8 хвилин до бажаного ступеня готовності. Остудіть і очистіть.
  2. Наріжте шалот дрібно. Вимийте й обсушіть листовий шпинат.
  3. У мисці змішайте білий винний оцет, холодну воду, сіль, перець і оливкову олію. Додайте нарізаний шалот. Енергійно збийте.
  4. Викладіть шпинат на блюдо. Наріжте авокадо та яйця, викладіть їх поверх шпинату.
  5. Обсмажте кеш’ю на сковорідці з олією до золотистого кольору, додайте гострий червоний порошок каррі. Знежирте на кухонному папері.
  6. Обсмажте на тій самій сковороді помідори чері. Додайте їх і кеш’ю до салату.
  7. Подавайте з чіабаттою або багетом.

Яйця з авокадо

Інгредієнти:

  • 10 органічних яєць
  • Зелена цибуля (за бажанням)
  • 2 маленьких стиглих авокадо
  • 4 ст. ложки лимонного соку
  • 5 г суміші спецій Ель Затар
  • 4 ч. ложки олії авокадо (або конопляна олія)
  • ½ ч. ложки пулбібера (подрібненого сушеного перцю)
  • Пластівці морської солі

Приготування:

  1. Підсмажте кунжут на сухій пательні до золотистого кольору, залиште остигати.
  2. Варіть яйця круто 6 хвилин, остудіть і очистіть.
  3. Наріжте зелену цибулю.
  4. Розріжте авокадо, видаліть кісточку, витягніть м’якоть і наріжте кубиками. Полийте лимонним соком.
  5. Збийте вінчиком суміш спецій Ель Затар, лимонний сік і олію.
  6. Викладіть на блюдо авокадо, яйця та зелену цибулю. Полийте масляною сумішшю. Посипте пулбібером і морською сіллю.

Сендвіч зі спаржею та шинкою

Інгредієнти:

  • 4 органічних яйця
  • 4 стебла плосколистої петрушки
  • 500 г зеленої спаржі
  • 2 ст. ложки оливкової олії
  • Сіль
  • Перець
  • 2 багети
  • 4 ст. ложки майонезу
  • 200 г молодого таледжіо
  • 100 г пармської шинки
  • 2 ст. ложки ель бальзаміко

Приготування:

  1. Варіть яйця круто 8 хвилин, остудіть і очистіть.
  2. Обріжте петрушку.
  3. Очистіть і обріжте нижню третину спаржі. Обсмажте її на сковороді з олією 3 хвилини. Посоліть і поперчіть.
  4. Розріжте багети навпіл, змастіть майонезом, викладіть спаржу, скибочки таледжіо і пармської шинки.
  5. Запікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 4−5 хвилин.
  6. Покладіть нарізані яйця, шинку та петрушку. Полийте ель бальзаміко.
  7. Складіть сендвічі та подавайте.

Яєчний салат Вальдорф

Інгредієнти:

  • 4 органічних яйця
  • 200 г селери із зеленню
  • 80 г волоських горіхів
  • 300 г кислих яблук
  • 3 ст. ложки лимонного соку
  • 100 г майонезу
  • 100 г йогурту (3,5% жирності)
  • Сіль
  • Перець

Приготування:

  1. Варіть яйця круто 10 хвилин, остудіть і очистіть.
  2. Наріжте селеру та зелень.
  3. Грубо наріжте волоські горіхи. Наріжте яблука тонкими скибочками, змішайте з лимонним соком.
  4. У великій мисці змішайте селеру, волоські горіхи, яблука, майонез і йогурт. Приправте сіллю і перцем.
  5. Наріжте яйця і додайте їх у салат. Перемішайте та охолодіть перед подачею.

Неправильний кролик

Інгредієнти:

  • 10 органічних яєць
  • 150 г білої цибулі
  • 2 ст. ложки олії
  • 6 шматочків цільнозернового тосту
  • 20 г вершкового масла
  • 250 г смугастого бекону
  • 1 кг фаршу
  • 3 ст. ложки гірчиці
  • Сіль
  • Перець

Приготування:

  1. Варіть 6 яєць круто 8 хвилин, остудіть і почистіть. Наріжте білу цибулю дрібно й обсмажте на олії до прозорості.
  2. Замочіть тост у воді, потім відіжміть.
  3. Змішайте фарш із тостом, обсмаженою цибулею, яйцями, гірчицею, сіллю і перцем. Замісіть тісто.
  4. Викладіть на форму для випічки бекон, потім викладіть половину фаршу, розкладіть відварені яйця в ряд, потім додайте фарш, що залишився, і притисніть.
  5. Запікайте в духовці при 200 градусах близько 1 години.
  6. Остудіть перед нарізанням.
Показати ще новини