На всі смаки. Як приготувати мариноване овочеве асорті на зиму з улюблених овочів
Смачне та красиве овочеве асорті ніби закликає - з'їжте мене якомога швидше.
Зберіть до купи улюблені помідори, патисони, огірки та моркву й зробіть з них заготівлю на зиму, яка буде ефектно виглядати у банках та неймовірно смакувати з усіма гарнірами.
Як приготувати консервовані патисони, помідори та огірки у одній банці
Інгредієнти
Патисони (бажано до 7 см у діаметрі) — 500 г
Помідори — 300 г
Огірки — 300 г
Морква — за смаком
Лимонна кислота — 1 дрібка
Гвоздика — 2 шт.
Перець чорний горошок — 5 шт.
Лавровий лист — 3 шт.
Часник — 20 г
Парасольки кропу — 50 г
Листя вишні - 3 шт.
Листя смородини — 3 шт.
Для розсолу
Вода — 2,5 л
Сіль — 125 г
Цукор — 125 г цукру;
Оцет — 50 мл
Приготування
Заздалегідь простерилізуйте банки.
Ретельно помийте овочі та зелень.
Почистіть часник.
Моркву подрібніть або на кружечки або на довгі шматочки.
Щільно складіть кріп, часник, спеції, лимонну кислоту та овочі у довільному порядку по банках.
Якщо патисони завеликі, подрібніть їх.
Помідори бажано викласти зверху, щоб не подавилися.
Приготуйте маринад. Для цього налийте в каструлю воду, додайте сіль, цукор, доведіть до кипіння та долийте оцет.
Одразу після цього залийте овочі гарячим маринадом і прикрийте кришками.
У широку високу каструлю постеліть рушник, поставте банки з овочами та налийте теплу воду до плечиків банок.
Доведіть воду до кипіння та вимкніть через 25 хвилин.
Дістаньте банки та закрутіть кришки.
Перегорніть банки дном до гори, накрийте товстим рушником або пледом та залиште холонути.
Переставте готову консервацію у прохолодне місце.
Смачного!