Зі смаком шашлику. Як приготувати баклажани на зиму, які будуть зникати зі стола найпершими
Баклажани зі смаком шашлику — одна з найвдаліших закусок на зиму завдяки неймовірному смаку та простому приготуванню.
Зробіть заготівлю на зиму з баклажанів і насолодіться її пікантним смаком, який нагадує про теплі сонячні дні та неймовірно смачні страви з багаття.
Як приготувати на зиму баклажани, як шашлик
Інгредієнти
Баклажани — 3 кг
Цибуля — 300 г
Часник — 1 головка
Оцет 9% - 70 мл
Сіль — 1,5 ст. л.
Цукор — 2 ст. л.
Вода для маринаду — 150 мл
Олія для смаження — 200 мл
Приправа для шашлику — 10−15 г
Перець чорний (горошок) — 10 шт.
Лавровий лист — 1−3 шт.
Приготування
Підготуйте зручну широку та глибоку ємність.
Наріжте баклажани чималими шматками, покладіть у ємність і залийте підсоленою водою.
Через 20 хвилин злийте воду, просушіть баклажани на паперовому рушнику та підсмажте з обох боків на пательні до золотистої скоринки.
Приготуйте маринад. Для цього вилийте у каструлю воду, додайте сіль, цукор, перець, лавровий лист. Доведіть до кипіння, вимкніть та додайте оцет.
Викладіть баклажани шарами з заздалегідь нарізаною цибулею та часником у чисту та суху каструлю. Кожен шар пересипте приправою для шашлику.
Вилийте у наповнену каструлю маринад і залиште баклажани під гнітом на 12 годин.
Після цього розкладіть баклажани по банках, закрийте їх і простерилізуйте протягом десяти хвилин.