«Мої дідусь й бабуся — з Дніпра». Інтерв'ю з британською журналісткою, яка написала книгу Хліб та війна, подорожуючи Україною
Фелісіті Спектор під час волонтерських подорожей Україною (Фото: Фотоархів Фелісіті Спектор)
Журналістський стаж у понад 36 років, сотні постів у Instagram про їжу, суттєва частка з яких присвячена українським стравам, та немалий досвід у волонтерстві в Україні належать британці Фелісіті Спектор. NV Food розпитав, що за цим стоїть.
Британське видавництво Duckworth Books Group восени 2025 року випустило книгу Фелісіті Спектор — Bread&War (Хліб та війна — ред.) Також нещодавно був випущений наклад українською мовою. У інтерв'ю з британською журналісткою, волонтеркою, авторкою книги та інстаграм-блогеркою ми запитали про її захоплення сирниками, натхнення українцями під час повномасштабного вторгнення та кулінарну дипломатію.
Як ви зазвичай представляєте себе українцям. Чи це впливає на те, як вас сприймають тутешні люди?
Я просто кажу, що я британка і також волонтерка в Україні. Я багато років пропрацювала в одній організації: я працюю на Channel 4 News, це досить хороша новинна програма. Хоч у нас не так багато ресурсів, як у BBC, ми все одно робимо максимум. Я працювала в різних куточках світу, а саме в Східній Європі, а також у Вашингтоні на початку кар'єри. Потім я стала головною редакторкою з написання новин і щовечора пишу новини — це означає, що пишеш про все, що відбувається, але не маєш багато часу на роздуми, тож стаєш дуже ефективним.