Літо на терасі. Які шість нових закладів Києва варто відвідати в липні

13 липня 2024, 00:18

Хтось відкривається знову, хтось переосмислює культуру швидкої випивки, а хтось має мету популяризувати український стрит-фуд. Киян та гостей міста запрошують розвідувати смачні горизонти столиці.

Без щомісяця нових закладів харчування та смачної випивки сучасний Київ не був би собою. Зверніть увагу, що ресторанів, барів та кавярень прагнуть створювати цікаві концепти на основі ще незабутої класики. Такий собі постмодернізм по-київськи. А чи вдається це, перевіряйте, завітавши до кожного з них.

Реклама

1. Товста Качка

У ресторані переплетені традиції й майбутнє у вінок сучасної української кухні - пишуть про свій заклад на сайті. Засновник кулінарної академії та власник ресторану Ігор Брагін відкрив заклад на Оболонській набережній поки що у тестовому режимі. У ресторані з великою літньою терасою нині з’явилися сезонні страви з черешнею. З найпопулярніших позицій меню — фірмові качині та авторські: борщ з качкою, салом та грінками із чорного хліба, паштет з качки з обліпиховим мармеладом, Цезар по-Київськи з мінікотлетами, качка з печі з копченим мандарином в глазурі з ягідного квасу. Із солодощів радять скуштувати Товсту качку, Морозиво грибне з солоною нугою та горішками, Карпатку та Київський торт.З напоїв авторські коктейлі, наливки та настоянки, вино та кава.

Час роботи: 11:00 — 22:00

Адреса: проспект Івасюка, 14Г

2. Paws & Coffee

Пет-френдлі кав’ярням біля Солом’янського парку, яка стане ідеальним місцем для собачників та самих тварин. Для них підготували окреме меню, іграшки й простір для забав і відпочинку. До прикладу, ваші улюбленці можуть скуштувати холодець з яловичини, курки, індички або кролика, «папучіно» й «собаче пиво». А якщо ви захочете замовити чотирилапим свято у день народження — для них приготують собачий тортик. Для господарів же — велика кавове меню навдодаток до інших популярних напоїв, як от матча, лимонади, масала, гарячий шоколад та фреші. Їх можна поєднати із випічкою та десертами на вітрині. Смакувати своїми напоями та ласощами можна на літній терасі, коли собачки п’ють воду біля їхнього «бару», або всередині, де влаштували огороджену собачу зону. На сторінці пишуть, що кожного вечора проводять дезінфекцію та перуть іграшки для тварин. Кав’ярня працює під час відключень світла.

Час роботи: 09:00−21:00

Адреса: вулиця Мокра, 5

3. Station Pizza

Піцерія відновила роботу на Подолі після того, як мала перерву у два роки. Тепер тут готують піцу на ферментованому тісті в дров’яній печі. Інтер'єр закладу простий, із цегляними сірими стінами, але із безліччю «хіпстерських» яскравих елементів. Для класики італійської кухні з пухкими бортиками у закладі використовують чотири види борошна та авторські соуси. Можна замовити веганську, гавайську з ананасами, гостру Sweet Calabrese чи персикову White Peach. Окрім піци пропонують окрошку, рецепт якої власник розробляв впродовж 10-ти років, високі сирники, стартери, повні сніданки, та салати. Є барне меню з коктейлями, вином та міцним алкоголем.

Час роботи: 10:00—22:00, Кухня: 12:00−22:00

Адреса: Нижній Вал 35

4. Водограй

Чарочна Водограй (Фото: сайт nashkiev.ua)
Чарочна Водограй / Фото: сайт nashkiev.ua

Це чарочна нової хвилі, або сучасна «наливайка» із авторськими шотами та настоянками. Заклад об'єднав попередні досвіди популярного місця, де раніше була бургерна та точка із шаурмою. Власники зробили квінтесенцію своїх знань у барній культурі та вирішили переосмислити ставлення до шотів. Назва натхненна однойменною піснею Володимира Івасюка. Творці чарочною прагнули створити місце, де шоти перестають бути неякісними та нудними, а перетворюються у елемент творчості, з фокусом на продукті. У меню Водограю напої трьох форматів — мікс-коктейлі, шоти й авторські настоянки. Надалі планують запускати невелике буфетне меню із власними закусками.

Час роботи: Вт-Нд 17:00 до 23:00

Адреса: вул. Олеся Гончара 2/25

5. Котлета по-київськи

Заклад українського пальчикового стрит-фуду відкривається на Позняках. Без приборів та очікування, засновники закладів пропонують їсти котлету із різними начинками прям руками. До прикладу, столичну гастролегенду подають із чедером, грибами та сиром, моцарелою та песто. Також в меню є курячі кульки, салати, як от Київслоу, деруни та пюре, десерти, алкогольні та безалкогольні напої на кшталт сидру та узвару. Основні страви коштують 99 гривень.

Час роботи: 11:00−22:00

Адреса: Пр. Бажана, 1 о

6. Перший поверх

Золотоворітська нова кав’ярня, яка має терасу та pet-friendly ставлення. Просторий та простий інтер'єр надихає на посиденьки з другом чи подругою за чашкою кави від Cafe Boutique і випічкою з пекарні Pate. Заклад для тих, хто поспішає чи хоче насолодитися моментом за ароматним напоєм у затінку вулиці Афанасіївського яру.

Час роботи: 09:00−19:00

Адреса: вул. Липинського, 4-Б

Показати ще новини