Гастровечері та гарбузовий баскський чизкейк. П’ять подій у київських закладах, щоб смачно провести час
NV Food зібрав п’ятірку закладів та подій Києва, які варто відвідати цього тижня. Це можливість гарно відпочити наприкінці осені, покуштувати сезонні українські страви та випити вишуканого вина й коктейлів.
Пропонуємо запланувати цими вихідними особливі події, які порадують вас вишуканими стравами у цікавих місцях. Шефи, сомельє та бармени Києва підготували дещо особливе, і збираються дивувати своїх гостей. Тут будуть українські та закордонні вина, сезонні продукти в авторських стравах та розкішні десерти до Дня Подяки в Америці, який також можна смачно відсвяткувати.
1. Сет-вечеря Пʼємонт
Ресторан Bassano Ristorante організовує сет-вечерю Пʼємонт із живою італійською музикою, стравами регіону із сезонними осінніми продуктами та винною дегустацією. Шеф закладу надихнувся листопадовим Міжнародним ярмарком трюфеля, який відбувається у місті Альба в регіоні П'ємонту. Тож, вони готуватимуть найвідоміші страви місцевості:
- Сира телятина по-альбезьки
- М’ясо косулі по-альбезьки
- Телятина під тунцевим соусом
- Тальяріні з чорним трюфелем
- Капонет (фаршировані капустяні листки)
- Тушкована яловичина у вині Бароло
На десерт авторський Трюфель від шеф-кондитера. Вартість вечері на одну персону — 2800 грн. До кожної страви Сомельє підібрав вина Пʼємонту:
- Coppo Monteriolo Chardonnay 2021
- Guasti Clemente Vinciarett Rose 2023
- Fontanafredda Gavi di Gavi 2023
- Coppo Barbera d’Asti Camp du Rouss 2021
- Antoniolo Gattinara Osso San Grato 2008
- Guasti Clemente Barbera Chinato Boschetto Vecchio
Вартість винного супроводу — 1800 грн.
Час: 23 листопада, з 19:00
Адреса: вул. Велика Васильківська, 100
2. День народження За двома зайцями
Ресторан За двома зайцями святкуватиме свій 24-й День народження з живою музикою, розіграшами та подарунками для гостей, а також цікавим сезонним меню. У анонсі обіцяють виступи Проні Прокопівни та Голохвастова, які додадуть вечору колориту. Ресторан української кухні зазвичай пропонує класичні страви у власній інтерпретації, як от вареники з філе прирученого зайця в шпинатному тісті, крем-суп з жолудів з конопляною олією у хлібному горщику, деруни картопляні з ікрою щуки чи сезонні гарбузові оладки з пармезаном та буряковим кремом, гарбузовий крем-суп з вершками. Також винна карта повна українських вин та крафтових коктейлів і настоянок. А на десерт торти: святкові чи з меню як от торт Київ з жолудями за старовинним рецептом чи наполеон Як у мами, сирники й сорбети.
Час: 22 та 29 листопада о 19:00
Адреса: вул. Андріївський узвіз 34