Важливі цифри. Вчені прорахували, що було б, якби всі ресторани підраховували калорії страв

2 березня 2024, 23:43

Англійські вчені провели дослідження, яке підтвердило наскільки важливим є поживна цінність продуктів харчування у щоденному раціоні.

Його опублікувало Lancet Public Health. У дослідження йдеться про те, що у 2022 році Англія запровадила політику маркування калорійності меню на великих підприємствах харчування поза домом. Вчені мали на меті змоделювати ймовірний вплив політики закладу на ожиріння на рівні населення та смертність від серцево-судинних захворювань у дорослого населення в Англії.

Реклама

У результаті науковці дійшли висновку, що впродовж наступних двох десятиліть в Англії можна було б запобігти понад 9000 смертей, які пов’язані з серцево-судинними захворюваннями. Для цього всі ресторани, заклади швидкого харчування, кафе та паби повинні підраховувати кількість калорій у стравах, які там готують.

Правова інформація. Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. NV не несе відповідальності за будь-який діагноз, поставлений читачем на основі матеріалів сайту. NV також не несе відповідальності за зміст інших інтернет-ресурсів, посилання на які присутні в цій статті. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.

Показати ще новини