Позбуваємося осінньої хандри. Шість закладів Києва із сезонним меню і стравами, які варто відвідати

28 вересня 2024, 15:23

Тепло ніяк не дає налаштуватися на осінній настрій? Допоможе смачна їжа із сезонних продуктів у цікавих і класичних поєднаннях від українських шефів. Розповідаємо, де куштувати.

Діти в школі, куртки напоготові у шафі, список справ на осінь уже готовий, а чи готове ваше меню? Пропонуємо підбірку київських ресторанів та кафе, в яких з’явилися сезонні страви для вашого осіннього та затишного настрою на сніданок, обід та вечерю.

Реклама

1. Принада

Ресторан української кухні та гастропростір для натхнення. Зокрема, осіннього натхнення із сезонними дерунами з грибним соусом та пармезаном. Також у сезонному меню закладу є солянка з часниковими пампушками, Вареники з олениною та телячі щічки су-від з картопляним пюре та соусом із лісових грибів. На десерт куштуйте тут грушевий пиріг з морозивом до вина чи фірмових коктейлів.

Час роботи: 12:00−22:30

Адреса: просп. Володимира Івасюка, 24

2. DRUZI

Кафе-бар на самому Андріївському узвозі, але у затишному його дворику. Завітайте на салат з хамоном та інжиром, який входить в топ страв з сезонного меню за відгуками гостей. Варто скуштувати й запечений камамбер з карамелізованим інжиром та баклажан з сиром халумі. Як бачимо, у цьому кафе варто затриматися саме заради сиру, який додасть осіннього шарму. Демісезонно тут також можна замовляти деруни з грибним соусом та беконом. Сядьте на схованій від гамору терасі та насолоджуйтеся стравами разом із п’янким та гарячим яблучним грогом, какао із бейлісом чи глінтвейном.

Час роботи: 09:00−22:00

Адреса: Андріївський узвіз, 2д

3. 100 років тому вперед

Можна невпинно дивитися на три речі: як горить вогонь, тече вода і Євген Клопотенко вигадує нові страви. У його ресторані осінній настрій передають домашні частування: вареники з картопляно-грибною начинкою, які подаються із вершковим маслом, цибулею, печерицями й сметаною (в меню до 2 жовтня), завиванець зі свинини з начинкою з печінки та сала під соусом з киселиці та потравка з мʼяса кроля із картоплею, котра готується в попелі. Куштуйте із теплим іван-чаєм, авторськими зігрівальними коктейлями чи українським вином для настрою.

Час роботи: 10:00—22:00, пт-сб до 23:00

Адреса: Володимирська 4

4. Будинок Великого Дива

Осінні турботи, як от вибір куртки чи закриття справ, які написані були ще перед літом, потрібно закривати смачними сирниками. Солодкий сніданок у цьому ресторані подають на трьох тарілках. Перша — Сирники у Відні з яблуками, кардамоном та корицею на вершковій хмаринці з фісташкою, друга — свіжий круасан, і третя — сезонні фрукти, маскарпоне та топлене молоко.

Час роботи: з 10:00 до 22:00

Адреса: Велика Васильківська 47

5. Matisse

Ресторан-маніфест сезонним локальним продуктам та їх текстурам від талановитого шеф-кухаря сучасної української гастрономії, Golden Chef 2023, Василя Фисюка.

Страви із сезонного меню тут натхненні ароматами Карпат та щедрістю українських ланів. Пропонують осетра з кремом із селери та перцем тімут, копчену грушу, соснові шишки та фундук, а також карпачо з качки. Усе із панорамним видом на Київські горизонти.

Час роботи: 11:00−23:00

Адреса: Богдана Хмельницького, 56

6. Кафе Марія

Поширена думка, що осінь — час хвороб. А щоб не хворіти, потрібно їсти «ріденьке», як от курячий бульйон чи новий марокканський сочевичний суп Харіра. Кафе також пропонує підкріпляти осінній настрій картопляним салатом з анчоусами чи французьким омлетом з цукіні на сніданок. Замовляйте до них гарячий чай, матчу чи каву, або вино, щоб зігріти душу ввечері.

Час роботи: 8:00—21:00, пт-сб 8:00−22:00

Адреса: вул. Павлівська 26/41

Показати ще новини